Farver

Kombinationen af ​​farver i tøj

Kombinationen af ​​farver i tøj
Indhold
 1. Kombinationsprincipper
 2. Hvordan og med hvad skal man kombinere farver?
 3. Kombination af kontrasterende farver
 4. Usædvanlige muligheder
 5. Kombinationer i overtøj
 6. Udvalg af tøj og sko
 7. Sådan matcher du med tilbehør
 8. bord
 9. Farvekombinationsregler
 10. Smukke kombinationer

Evnen til korrekt at kombinere farver i tøj er en vigtig færdighed, efter at have mestret det, kan du altid se godt ud!

Kombinationsprincipper

Monokrom

Lad os først tale om en monokrom gruppe, som består af en linje med samme farvespektrum. Det vil sige, at dit billede skal laves i et enkelt farveskema, tingene kan kun afvige i skygge - fra mørk til lys.

Den enkleste og mest populære monokrome er sort. Et outfit lavet i denne farve kaldes total sort. Billedet lavet i hvidt ser spektakulært ud, henholdsvis totalt hvidt.

Men dvæl ikke ved neutrale farver, se ser meget mere interessant ud i lyse farver. Flere nuancer i billedet ser mere interessante og rigere ud end en enfarvet sammensætning.

I dette tilfælde er det tilladt at tilføje et tilbehør i en anden farve. Fortynd for eksempel det hvide ensemble med en gul clutch eller grå rød.

2 farver

Kontrastfarver eller relaterede kontrastfarver kan godt kombineres med hinanden.Farver, der er modsat hinanden i farvehjulet, ser spektakulære ud i et par. Parret kan enten være lyst, udtryksfuldt eller blødere, hvis kontrasten er reduceret.

3 farver

Der er flere muligheder for, hvordan du kan kombinere 3 farver i ét look. For eksempel i lighed ved at bruge relaterede nuancer i en bue. En meget almindelig kombination af en treklang er en kombination af tre nuancer, der kan forbindes med en ligesidet trekant på farvehjulet. Du kan selv forbinde linjerne for at finde de mest interessante kombinationer. Hvis du har en rød frakke og grønne bukser, hjælper farvehjulet dig med at vælge en bluse eller trøje, der vil se harmonisk ud i dette look.

4 farver

Kombinationen af ​​fire farver kaldes en tetrad og kræver visse færdigheder. Dens princip er baseret på en kombination af farver, som er repræsenteret på farvehjulet i form af en firkant eller et rektangel. Samtidig er det tilladt at fjerne en af ​​farverne fra denne "kvartet", men billedet forbliver stadig harmonisk.

Det er meget svært at huske disse kombinationer, derfor skal du bruge en cirkel, når du tegner en sådan bue, eller du kan fokusere på færdige kombinationer, der spioneres på en fashionabel hjemmeside eller på blanke sider.

Hvordan og med hvad skal man kombinere farver?

Klassisk

Klassisk eller grundlæggende - disse er universelle farver, der passer til enhver farvetype.

Klassikerne er sorte, grå, hvide, beige, brune og blå.

 • Sort er elegant og slanker figuren godt. Han er altid på mode, især hvis du vælger ting med et klassisk snit. Det er bedst at kombinere med sorte kontrastfarver, lyse eller lyse.
 • Grå er behersket og konservativ, dens palet er omfattende, den har mange undertoner. Kombinationer med gråt tøj er rolige og bløde.

I casual looks er grå bedst kombineret med neutrale og pastelfarver. For et mere grungy look, gå efter grafit og sort, der fremhæver en lys rød læbestift eller sko.

  • Hvid er farven på tilbageholdenhed og uskyld. Den har et stort antal nuancer, fra kold snedækket til varm mælkeagtig. Du kan kombinere tøj med hvid, pastel, sarte farver, eller du kan lyst og fængende. Hvid tiltrækker øjet af sig selv, men hvis du tilføjer en lys accent til billedet, vil det ophøre med at være en solist og bliver en tilføjelse eller baggrund. Dette er trods alt en meget kompromis farve.
  • Beige er blød og så neutral som muligt, fordi det er farven på bar hud. Det bliver dog ofte båret af velhavende mennesker, så det begyndte også at blive forbundet med luksus. Den har mange nuancer, i denne overgår den endda hvid, kun brun kan sammenlignes med dens alsidighed. Når du komponerer looket med beige, skal du undgå barske farver. Giv præference til lyse eller bløde nuancer, der vil gøre dit look let og elegant.

  Opdelingen i varme og kolde nuancer svarer til årstiderne. Vinternuancer (blå, blå og lilla) betragtes som kolde, sommernuancer (rød, gul, orange) betragtes som varme. Selvom princippet om farvefordeling går meget dybere.

  Der er mange komplekse nuancer, der kan klassificeres som både kolde og varme.

  Grøn er på grænsen, da den har det største antal af både varme og kolde nuancer.

  Da hver farve har kolde og varme nuancer, vil vi se på hver gruppe separat.

  Kold

  • Nuancer af blå og lilla tilsat hvid, sort eller rød. For eksempel azurblå, royal (kongeblå), kornblomstblå, kobolt og andre. Disse farver er kombineret med kolde eller neutrale farver eller mættede kontrastfarver.
  • Grønne nuancer spænder fra meget lys akvatisk til gennemtrængende levende turkis og malakit. Disse omfatter mynte, menthol, jade, smaragd, grå-grøn.Disse er ret strenge nuancer, der ser godt ud med grå, pink, lilla. Hvis du vil have et lyst, mindeværdigt look, så brug dem med rød, orange eller gul.
  • Pinks omfatter alle nuancer, der er afledt af magenta og violet. Det er friske farver, der går godt sammen med grå, gule, oliven, blå, blå og alle urtefarver.
  • Alle pastelfarver af denne farve henvises til gul.

  Varm

  • Varme blå nuancer er meget komplekse, normalt med antydninger af grønt, da de dannes ved at blande dem med gult. Disse er blå-grønne, turkis, aqua, denim, stål, blå-grå, preussisk blå. Looks med disse farver er bløde og rolige. Det er bedst at supplere dem med de samme varme toner.
  • I varme farver afsløres grønt fuldt ud. Nuancer kan være gule eller oliven undertoner. Lysstyrken af ​​nuancerne i hver gruppe ændres afhængigt af mængden af ​​grå urenhed. Disse farver løfter stemningen og fylder billedet med en blød glød. Du kan kombinere dem med både kolde og varme farver.
  • Varme nuancer af pink er dannet af orange og rød. Disse er alle farver med en blanding af fersken, koraller, flamingo, jordbær og laks. Disse nuancer er bedst kombineret med bløde, lyse farver, men afslører også i kombination med en kølig blå. De kan bæres med beige-brune farver, oliven, khaki, grå-lilla.
  • Gule er rige og levende med røde, orange og brune toner. Disse omfatter abrikos, banan, majs, sennep, safran, citron, kanariefugle, gylden. De ser godt ud med varme og kolde farver.

  Kombination af kontrasterende farver

  Der er 7 typer kontrastkombinationer, til gengæld består hver kombination af flere typer kontrast.

  • Ved lethed - mørkt og lyst tøj kombineres i en bue.
  • Efter temperatur - en kombination af kolde og varme nuancer. Det kan være så koldt og varmt som muligt, eller blødere, med en lille temperaturforskel. For eksempel som det er tilfældet med pastelfarver.
  • Mætning - neutrale og komplekse eller dæmpede nuancer bruges i ét look.
  • Af størrelsen af ​​farvepletten - billedet er bygget i et neutralt farveskema med tilføjelse af lyse detaljer. Oftest er det en skjorte eller bluse, men det kan også være bukser, en nederdel. Ved hjælp af denne teknik kan du aflede opmærksomheden fra manglerne og fokusere på figurens værdighed.
  • Blanding af komplementære farver. For at forstå denne kontrast skal du forstå konceptet med farvehjulet, som vi vil tale om nedenfor. Det er baseret på princippet om at kombinere diametralt modsatte farver i ét billede.
  • Samtidig kontrast - en kombination af gråt tøj med flerfarvet.

  Usædvanlige muligheder

  At kombinere tilsyneladende uforenelige nuancer med hinanden kan virke som en ret vanskelig opgave. Du kan starte i det små ved at tilføje fedt tilbehør til dit look.

  For eksempel at komplementere en grøn kjole med et par lilla sko, eller fortynde et monokromt mintlook med lilla pumps. En safrankjole med kobolt ankelstøvler vil se godt ud.

  Du kan starte i det små, og kombinere dine yndlingsfarver, som du tidligere ikke turde kombinere i én sløjfe. Til disse formål er rød fantastisk, hvilket uventet åbner sig i et selskab med lavendel, Barbie-farve eller en nuance af rosenkvarts.

  Gradvist vil det være muligt at kombinere i et billede ikke to, men flere lyse farver på én gang. Det er bedst at bruge rene regnbuefarver for at komplementere et roligt, underspillet look.

  Hvis du ikke kan lide en af ​​farverne, skal du bare fjerne den fra dit outfit. Ligeledes kan du tilføje enhver anden farve ved hjælp af farvehjulet.

  Kombinationer i overtøj

  Sort

  I modsætning til hvad mange tror, ​​er sort overtøj ikke egnet til alle. Det ser godt ud på piger med lyse ansigtstræk, helst på "vinter" farvetypen, som sjældent findes blandt slaviske kvinder. Hvis du ikke har et kontrasterende udseende, er det bedre at glemme en sort frakke. At bære en sort frakke er bedst med rødt eller hvidt tilbehør.

  Brun

  Brune frakker er også populære, selvom det er ret svært at vælge tilbehør til dem. Det ser bedst ud med blå, måske grøn eller gul. Ikke alle piger beslutter sig for sko og en håndtaske af sådan en lys farve, så tænk et par gange, før du vælger brunt overtøj.

  Grå

  Grå er ikke for alle, men det er stadig nemmere at passe ind i din garderobe end brun. En grå frakke vil se godt ud med sko og tilbehør i en bordeaux, vin, grafit nuance. Lyst tilbehør har blandt andet også et sted at være, så det er interessant at eksperimentere med det.

  Blå

  Hvis du vil have en frakke i denne farve, så glem alt om den lyse blå, medmindre du er en ung skolepige. På piger og kvinder ser frakker af himmelblå og kornblomstblåt attraktive ud. Det er ikke svært at vælge sko og tilbehør til sådan overtøj, det kan være grå eller beige-brune farver.

  Rød

  En skarlagen frakke, som sort, er kun egnet til ejere af et kontrasterende udseende og er ikke særlig velegnet til hverdagsbrug. Hvis du vil vælge rød, skal du vælge fortyndede nuancer. Det kan være tyttebær, granatæble, kirsebær, cinnober.

  Du kan hente sko og tilbehør i pink, grøn, blå eller grå nuancer. Glem sort, hvis du ikke vil ligne en femme fatale. Som regel er dette ikke altid passende i hverdagen.

  Grøn

  På grund af de mange grønne farver kan absolut enhver pige vælge en frakke af en grøn nuance, der passer til hende. Plus, det er den eneste farve, der passer til absolut alt!

  Du kan vælge sko og tilbehør af enhver farve til det, du skal bare eksperimentere lidt. Selv sort og brun, som ikke matcher de tidligere farver, vil være passende her. Derfor er grøn bestemt værd at være meget opmærksom på.

  Lyserød

  Ydertøj af næsten alle nuancer af pink ser fordelagtigt ud. Som med grøn skal du vælge den rigtige nuance. Det kan være laks, rosenkvarts, chokerende pink, fuchsia. Det vil bedst kombineres med sko og tilbehør i beige, gul og grøn.

  Koral

  En koralfarvet frakke ser meget feminin og elegant ud, dette er en fantastisk løsning til foråret. Til ham kan du hente sko og tilbehør af blå-blå, pistacie, mynte nuancer. Du vil føle dig relevant og frisk.

  Lilla

  En aubergine eller blomme frakke eller jakke ser fordelagtigt ud på mange piger og understreger deres naturlige skønhed. Du kan kombinere sådan overtøj med nuancer af gul og grøn eller relaterede farver fra spektret.

  Udvalg af tøj og sko

  Sorte sko

  Som i tilfældet med overtøj er der en misforståelse om, at sorte sko er universelle og egnede til ethvert outfit. Sorte sko gør selvfølgelig benet lille og billedet elegant, men de passer ikke godt til det farvede og lette tøj, som vi oftest foretrækker i dag.

  Sorte sko er gode til de looks, hvor sort dominerer. Det kunne være et firmasæt, en lille sort kjole eller måske et gråt jakkesæt.

  Glem alt om sorte sko, hvis din sløjfe er domineret af brune farver, er beige eller brune matchende sko meget bedre egnet til det.

  Hvide sko

  Prøv at bære hvide sko, hvis hvid allerede er til stede på billedet.Da hvid visuelt får benet til at se større ud, så prøv at undgå hvide støvler og støvler, der er store nok i sig selv.

  Gem hvide sko til sommer med åbne sko eller sandaler med høje hæle. Sandt nok gælder dette ikke for hvide sneakers, som i kombination med blå jeans allerede er blevet klassikere.

  Det vigtigste tabu - ikke bære hvide sko med sorte bukser eller jeans, og endnu mere, ikke bære sorte strømpebukser. Bunden skal være let og let, så den passer til skoene.

  Farverige sko

  Hvis du er iført farvestrålende tøj, skal du ikke ødelægge originaliteten af ​​udseendet ved at bære sorte sko. Forsøg heller ikke at vælge sko fra samme farveskema som for eksempel en kjole. Det er usandsynligt, at du vil kunne matche tonen, og hvis du "flyver igennem" med en berøring, vil det se ud til, at billedet ikke er helt fastholdt.

  Du skal vælge lyse sko til en lys kjole! Du kan fokusere på farvehjulet eller bruge de færdige usædvanlige kombinationer, som vi nævnte ovenfor.

  Men hvis du endnu ikke er klar til sådan et fedt look, så vælg sko i beige eller grå. Farvede sko er også acceptable, hvis de nøjagtigt matcher en af ​​farverne vist på billedet. For ikke at gå glip af mærket, stol på rene nuancer uden urenheder, det er lettere at matche dem til dem.

  Farvede sko vil se godt ud i et roligt, underspillet udseende, fastholdt i et grundlæggende farveskema. Fortynd grå, beige, sort eller marineblå med farverige sko og tilbehør.

  Sådan matcher du med tilbehør

  Håndtasker

  • Sko og en taske i én farve er en ret konservativ, forældet kombination. Men det er perfekt til dem, der foretrækker eklekticisme og levende billeder. På denne måde vil dine sko og taske ikke tiltrække megen opmærksomhed, og andre vil kunne fokusere på dit look. Dette fungerer godt med det klassiske farveskema - sort, brun, grå, marineblå, beige, måske rød.
  • Det er bedst at vælge en taske ikke til sko, men til tøj. For eksempel, til en kjole med et mønster, kan du vælge en håndtaske, der matcher farven på mønsteret. Sko eller en taske kan matches nøjagtigt til tøjets farve, men ikke begge disse genstande på samme tid.
  • For at vise din individuelle stil, bland ikke kun farver, men også teksturer.
  • Til sko med dyriske eller blomsterprint kan du vælge en taske, der matcher, men ikke den samme farve. Et slående eksempel er sko og tilbehør med leopardtryk, som ikke kan bruges i ét look!
  • Du bør ikke vælge en sort taske til lyse sko, du vil få følelsen af ​​et ufærdigt billede. Det er bedre at vælge et farvet tilbehør i en anden farve, som duplikeres af et andet stykke af buen.
  • Hvis du satser på beige eller sort, så prøv at have sko og en håndtaske af forskellige materialer. Lædersko og en lakeret clutch, ruskindssandaler og en tekstiltaske.
  • Laksko og tilbehør i ét look er dårlige manerer. En sådan tandem ser ikke kun absolut smagløs ud, men også vulgær.

  bord

  I dag kan du finde mange tabeller, der hjælper dig med at finde ud af, om dine valgte farver fungerer sammen. Det er også praktisk at fokusere på farvehjulet, som vi har nævnt flere gange, og som er vist nedenfor. Vi gør dig også opmærksom på et bord, med fokus på hvilket, det vil være lettere for dig at træffe et valg og skabe harmoniske billeder.

  Farvekombinationsregler

  Sommer

  Piger med denne farvetype har en kold hudtone, så du skal vælge tøj og tilbehør på en sådan måde, at de kompenserer for denne mangel og ikke understreger det, ellers bliver teint "kadaverøs".

  Er du en "kontrastsommer", er det også vigtigt for dig at vælge tøj, der ikke er klare farver, for din kontrast holder det alligevel ikke (i modsætning til om vinteren). Du vil også se godt ud på mørke nuancer, der ikke egner sig til almindelig sommer.

  Giv præference til kølige eller neutrale komplekse nuancer, der vil være en fortsættelse af din flerfarvede farvetype.

  Disse nuancer vil passe til dig:

  • lilla;
  • mørk pink uden urenheder;
  • mørk og blegrød;
  • lys og bleggul;
  • blågrøn og gulgrøn;
  • svag blå;
  • brun uden gul blanding;
  • lilla;
  • alle neutrale undtagen varm beige.

  Efterår

  Piger af denne farvetype kan ændre sig til ukendelighed, kun ved at bære tøj af en anden farve. Varm hudtone giver mulighed for varme, kølige og neutrale toner.

  Farveskemaet skal være mættet, undgå blege pastelfarver. Vælg komplekse farver, da rene farver vil overvælde din naturlige appel.

  Disse nuancer vil passe til dig:

  • rød blandet med gul;
  • orange;
  • gul med en rød eller blå undertone;
  • grøn og blå, undtagen meget lys og meget bleg;
  • brun, undtagen mørk og bleg;
  • lilla med et strejf af blå, grå eller brun;
  • neutral, men ikke lys eller pastel.

  Forår

  Da piger af denne farvetype har en varm honning hudtone, kan de bære tøj i meget kolde, mellemliggende og varme farver.

  Farvetypen i sig selv er ikke kontrastfuld, men den kan laves sådan. For eksempel at tage en skarlagenrød kjole på på en blonde-Forår. Et lyst outfit mod en hvid læderbaggrund vil se mere end kontrasterende ud.

  Foråret er perfekt til blide billeder, alle lyse pastelnuancer. Det vigtigste er, at farverne er rene, uden nogen blanding af grå. Det er også vigtigt at undgå mørke nuancer.

  Disse nuancer vil passe til dig:

  • sarte nuancer af pink og fuchsia;
  • alle nuancer af rødt, undtagen mørke;
  • nogle nuancer af orange med en gul eller lyserød undertone;
  • nuancer af gul, undtagen meget lys;
  • de fleste grønne nuancer, undtagen mørke og dem med en grå undertone, såvel som lysegrøn;
  • alle nuancer af blåt undtagen blå-grå og blå-grå;
  • lyse nuancer af brun med gul eller rød undertone;
  • nuancer af violet undtagen mørk og grå-violet;
  • fra neutrale nuancer mælkeagtig og cremet vil passe til dig.

  Vinter

  Alle lyse, saftige nuancer, der hjælper med at afsløre deres naturlige skønhed, er velegnede til piger med denne farvetype.

  Disse nuancer vil passe til dig:

  • dyb sort;
  • alle rige base nuancer;
  • kolde pastel nuancer;
  • alle saftige iørefaldende nuancer: lilla, citron, turkis, hindbær, fuchsia, lilla, azurblå, saftig grøn, lys rød.

  Smukke kombinationer

  Lad os endelig se på smukke usædvanlige kombinationer, der hjælper dig visuelt med at sikre, at du ikke skal være bange for at kombinere lyse farver i et look. Eksperimenter og du vil lykkes!

  Orange, lilla og grøn

  Malakit-højtaljede bukser, en lys lilla top, der kan skiftes ud med en blomme, og en orange blazer. En god løsning til fest og til at gå ud. Billedet er suppleret med højhælede sandaler, der matcher bukserne, gyldent bælte og en lille gylden clutch.

  Mursten, brun og kaffe med mælk

  Det er ikke nødvendigt at bære lyst tøj for at få et interessant harmonisk udseende. Blå jeans, hvid T-shirt, mælkeagtig jakke. Ikke noget særligt, vel? Men udseendet ændrer sig dramatisk takket være tilbehøret. Brun hue, cappuccinostrikket tørklæde og muret taske. Det viste sig at være et meget stilfuldt outfit!

   Berry nuancer

   Brombær og dyb rød

   Hvis du vil have et fængende og luksuriøst look, så kombiner modne bærbukser med en brombærskjorte i ét look. For at denne kombination ikke ser for prangende ud, komplementer billedet af en kaffefarvet frakke, der vil blødgøre udseendet.

   Fersken og kirsebær

   En interessant kombination af en mørkegrøn skjorte, en kirsebærsolnederdel og en ferskenblazer. Alle nuancer er lidt dæmpede, så de argumenterer ikke med udseendet. Looket suppleres af sorte sko med spids tå og en sort og hvid clutch.

    Sand og rødt

    I et afslappet sommerlook er en sandet nederdel til gulvet perfekt kombineret med en tynd rød trøje. Looket suppleres af brune sandaler og en blomstret clutch. Et blødt, afslappet look til hver dag.

    Cyclamen og grøn

    I et look er relaterede nuancer af lilla perfekt kombineret, fortyndet med en kjole i en saftig grøn nuance. En glimrende løsning, når du vil fylde dit hverdagslook med lyse farver.

     Lilla og kamel

     Et meget blidt forårslook. Syrin skinny, lyseblå skjorte, kamelfrakke og leopardpumps, som i dette look slet ikke ser vulgært ud, men meget stilfuldt.

     Aubergine og gylden

     I dag er sko og tilbehør lavet af metallisk læder på mode, så guldsko vil være et godt supplement til en aftenkjole, for eksempel en aubergineskygge. Udseendet vil blive suppleret med et vedhæng på en lang kæde og en clutch, dekoreret med pailletter.

      Kalk og stål

      Når du vil have lyse farver, så tilføj en limefarvet frakke til et roligt afslappet look. Og for at gøre udseendet endnu mere spektakulært, sko på metalliske stålfarvede både.

      Okker og chokolade

      Nuancer af gul og brun ser spektakulære ud i ét look. Metalliske sko og tilbehør er med til at fortynde looket. Look vil være passende i hverdagen og egnet til en særlig lejlighed.

      Laks og mos

      En uventet kombination, der ser godt ud i ét look. En laksefarvet solnederdel og en sumpfarvet skjorte. Sko og en håndtaske er afstemt efter skjortens farve, så nederdelen fungerer som et lyspunkt i billedet med fokus på sig selv. Denne teknik er værd at tage i brug, hvis du vil tilføje det manglende volumen til hofterne.

      Støvet rose og mælkeagtig

      Skønheden ved dette look er brugen af ​​unisex-tøj i sarte pastelfarver. En mælkeagtig sweater, en støvet rosafarvet jakke, lyseblå jeans og cognacfarvede lavhælede sko. Det viser sig at være et interessant spil om kontraster, ikke farver, men former.

      Cognac og vanilje

      Endnu et blidt pige-look. Vaniljefarvet nederdel og top, matchende sandaler, håndtaske og cognacfarvet bælte. Looket viste sig virkelig at være "vanilje", lidt barnligt, men det er fantastisk til en første date.

      Rav

      Den ravgule kjole er perfekt til lette sommerlooks. Det vil se godt ud på piger med farvetypen "Efterår". Du kan supplere den med brune sandaler og en håndtaske med en lang rem.

      Og mange flere interessante billeder.

      ingen kommentarer

      Mode

      skønheden

      Hus