Familieforhold mellem mand og kone

Psykologien af ​​familieforhold mellem mand og kone

Psykologien af ​​familieforhold mellem mand og kone
Indhold
 1. Hvad er familieforhold bygget på?
 2. Typer og deres egenskaber
 3. Årsager til kriser
 4. Hvordan fikser man det?
 5. Fejl
 6. Psykologs råd

Familieforhold er ikke en nem sag, som ofte ikke enhver psykolog kan forstå. Her skal du analysere ikke kun de omstændigheder, der er opstået på et tidspunkt i de problemer, der er opstået mellem mand og kone, men også hele historien om deres forhold. Og du skal sandsynligvis starte fra tidspunktet for gensidig kærlighed. Rødderne vokser oftest derfra. Vi begyndte at skabe vores forhold forkert på et tidligt stadie af familiedannelsen – og nu høster de fordelene.

Hvad er familieforhold bygget på?

Grundlaget for ethvert sundt menneskeligt forhold er tillid, ærlighed og gensidig respekt. Disse egenskaber eller deres fravær kommer især til udtryk i familien - uden dem vil det ikke vare længe. Selvfølgelig er unge mennesker forenet af kærlighed. Hvis deres kærlighed er uinteresseret og ubetinget, så vil det være den vigtigste faktor, der holder familien sammen og hjælper med at gå igennem eventuelle prøvelser.

Typer og deres egenskaber

Psykologien i familieforhold identificerer følgende hovedtyper af familieforhold:

 • Affiliate - de kan også kaldes samarbejde, når relationer bygges på lige vilkår. Den dejligste og mest stabile form for forhold.
 • Konkurrence - en fuldstændig sund måde at forholde sig på, når ægtefæller konkurrerer om at opnå fælles mål, forudsat at goodwill forbliver mellem dem. Ellers kan de udvikle sig til rivalisering.
 • Konkurrence - viser sig i ægtefællernes ønske om at dominere hinanden.I denne type forhold er det svært for partnere at komme til enighed om fælles interesser, snarere bekymrer alle sig om deres egne. Dette undergraver i høj grad familiens samhørighed.
 • Antagonisme - Skarp konfrontation mellem partnere, der vokser ud af konkurrenceforhold. En sådan familie består kun af tvingende ydre årsager, internt forener intet den, forholdet er på vej mod en pause.

Udover de klassiske typer af interpersonelle relationer, er der også relationer i familien baseret på spillet om jalousi, tavshed, tilpasning. Stilhed er, når al utilfredshed er flittigt tavs kun for at opretholde et forhold. Der er situationer, hvor familier eksisterer på kontraktbasis.

Indkvarteringsforhold kan være forskellige. En ægtefælle kan søge beskyttelse eller spille rollen som frelser, offer eller bøddel. Og også ret ofte i denne form for forhold behandler manden sin kone som en tjener eller husholderske.

I kontraktforhold hersker først og fremmest den materielle eller moralske beregning. Sådanne ægteskaber er baseret på en mundtlig eller skriftlig aftale.

Årsager til kriser

Familiekriser opstår oftest af følgende årsager.

 • Urimelige forventninger fra den ene eller begge sider (oftere et materielt plan, nogle gange et åndeligt). I en sådan familie har den ene ægtefælle et ensidigt syn på ansvaret for at forsørge familien. Han eller hun forestillede sig, at deres halvdel ville gøre dem økonomisk rigere: skaffe ting, bolig, rejser og så videre.
 • De modstridende syn på styringen af ​​økonomien. For eksempel forventer en mand, at hans kone, ligesom i hans forældrefamilie, vil tjene ham i køkkenet, og hun, der betragter ham som selvstændig, forlader ham for at tage sig af sig selv.
 • Modsatrettede synspunkter om forældreskab. For eksempel i en piges familie er det kutyme, at forældre går sammen med barnet, og manden mener, at det er moderens bekymring. Dette kan forårsage forvirring i et ægtepar.
 • Rutine, mangel på familietraditioner. Det sker sådan, at i familien til en af ​​ægtefællerne er det sædvanligt at fejre visse helligdage, at tilbringe dem på en særlig måde, og i anden halvdel kan disse traditioner være uacceptable. For eksempel: en ægtefælle er vant til at fejre ferie på en restaurant med venner i et støjende selskab, og hans kone kan lide at fejre i en stille familiekreds. De utvivlsomme faktorer, som et resultat af hvilke relationer forværres, er monotonien og hverdagens problemer.
 • Årsagen til krisen kan også forklares med, at ægtefællernes følelser er afkølet. Dette kan meget vel ske, når relationer bygges på baggrund af eksterne faktorer: et godt udseende, materiel sikkerhed. Hvis den åndelige støtte i starten er svag i et forhold (der er ingen fælles interesser, hobbyer, verdenssyn), så når de første lyse følelser afkøles, opstår der en tomhed i forholdet.
 • Det psykologiske klima i familien afhænger også af ægtefællernes følelsesmæssige karakteristika, deres forskel i temperament. Hvis den ene af ægtefællerne er afmålt og afbalanceret, og den anden reagerer voldsomt på en lille ting, så kan den første hurtigt blive træt af den andens følelsesmæssige forandringer.
 • Nogle gange opstår forholdsbrud efter fødslen af ​​et barn i familien. Kolde forhold mellem ægtefæller opstår på grund af det faktum, at en ung mor er fuldstændig dedikeret til at tage sig af babyen og er mindre opmærksom på sin mand. Eller manden flytter helt ansvaret for barnet over på konen, så hun simpelthen ikke har tid hverken til sig selv eller til sin mand.

Diagnostik af kriser i familieforhold er rettet mod at identificere destruktive holdninger forbundet med kommunikationsmåden i en bestemt familie og omsorg for hinandens følelser, med metoderne til husholdning og børneopdragelse, med billedet af familiens fritid, såvel som med ansvar for familiens materielle støtte. Og et andet vigtigt punkt i familiediagnostik er partnernes evne til at acceptere hinanden.

Hvordan fikser man det?

Følgende handlinger kan hjælpe med at genoprette den forstyrrede atmosfære mellem familiemedlemmer.

 • Først skal du genoverveje din holdning til ægteskab: hvis det er materialistisk, eller dit ægteskab er under en kontrakt, så skal du ikke forvente dybe følelser og dedikation fra din partner. Forsøg sammen med ham at ændre din overenskomst til gavn.
 • Præciser: hvem af jer er ansvarlig for hovedparten af ​​huslige pligter, hvem er ansvarlig for materiel sikkerhed. For at ægtefæller bedre kan forstå hinanden, bør de tildele roller, beslutte, hvem der er ansvarlig for hvilket område af husholdningsansvar, sociale og økonomiske ansvar.
 • Lad din soulmate gøre det, du elsker, hobby. Undlad at fratage hende muligheden for at være alene nogle gange - det er et normalt ønske. Og tillad også dig selv at være alene til tider.
 • Vid, hvordan du lytter til din partner, så han kan tale om noget vigtigt eller give udtryk for en byld. Oprigtig kommunikation vil hjælpe med at smelte isen af ​​misforståelser mellem jer.
 • Nogle gange vil det at sætte dig selv i din mands eller kones sted hjælpe dig til bedre at forstå ham og acceptere hans følelser.
 • Vær opmærksom på dine behov. Undertrykk ikke dine sunde interesser for at behage din ægtefælle. Utilfredshed kan føre til depression eller irritation.
 • Planlæg en fælles ferie, start familietraditioner. Dette vil hjælpe med at opretholde et harmonisk forhold ikke kun mellem mand og kone, men også mellem forældre og børn.

Hvordan skal en mand behandle sin kone?

Manden skal altid huske, at han står over for en kvinde. Og på trods af, at hun arbejder på lige fod med ham eller endda udfører nogle mandlige pligter, forbliver hun i sin sjæl skrøbelig og sårbar, og den mandlige opgave er at beskytte sin skrøbelighed. Det kan være "meget dybt", og hun kan selv holde op med at mærke sin kvindelighed, men af ​​hensyn til familielykken er det værd at gøre en indsats.

 • Sig kærlige ord til hende oftere, lad dem bare være oprigtige, ægte. Bare hold ikke dine ømme følelser tilbage, mens de er. Vær ikke bange for at spilde dig selv. Kærlighed har glædens egenskab – den gav en gnist af varme, og til gengæld kærlighedens flamme. Det vil sige, at kvinder er meget følsomme over for manifestationen af ​​rigtige følelser og reagerer altid levende på dem.
 • Af samme grund som din kone primært er kvinde, så tilbud at påtage sig nogle af hendes ansvarsområder. Du kan gå tur med dit barn, mens hun laver huslige pligter, købe dagligvarer på vej hjem fra arbejde, lave morgenmad, rydde op på bordet eller hvad som helst, afhængigt af din familielivsstil.
 • Lyt til din soulmates sindstilstand: måske vil hun være alene, eller omvendt er I ikke meget sammen.
 • Bare sæt dig selv i en ægtefælles position oftere. Ser man på situationen udefra, kan man godt se den og se, hvad man ikke så fra sin position.

Hvordan ændrer man en kvinde?

I den moderne verden er det ikke ualmindeligt, at en kvinde påtager sig mandlige roller: hun leder en organisation, leder en husstand, leder sin mand. Mange mænd forsøger at beholde eller vinde deres pligter tilbage, og der opstår ofte konflikter på dette grundlag.

Derfor, for at bevare harmonien i familieforhold, er det første, en kvinde har brug for, at ændre sine roller fra mand til kvinde.

 • Lad din mand sørge for dig, ikke omvendt.
 • Genovervej din holdning til husholdningen - renlighed og komfort i huset er en kvindes prærogativ, og reparation og omarrangering kræver maskulin styrke.
 • Pas på dig selv, også mens du er på barsel. Mænd er inspireret af skønhed.

Generelt bør kvinder lære at stole mere på deres mænd. Lad ham være med til at opdrage børn. Tvivl ikke på ham, hvis han er en fornuftig person - han vil klare sig, fordi du har betroet dig selv til ham.

Lad ham løse familieliv og fritidsproblemer. Også selvom det ser ud til, at han vil gøre alt forkert. Når alt kommer til alt er en familie for en mand såvel som for dig et sted, hvor du vil manifestere dig selv, skabe noget nyt, bringe noget nyttigt fra dig selv.

Lær at forstå stemningen hos din ledsager og bland dig ikke i hans ønske om nogle gange at skifte og fiske.Fornægt dig ikke dine sunde interesser og hobbyer.

Familien består af to halvdele, så hver partner føler deres fulde værdi og opfyldelse i den.

Fejl

En almindelig familiefejl er at flytte ansvaret til en ægtefælle eller omstændigheder. Partneren ønsker ikke at indrømme sine fejl, men manipulerer understreger hans ledsagers fejl.

Lad os også overveje andre fejl.

 • Manglende overholdelse mellem ægtefæller. Hvis du kun insisterer på din egen - vil dette ikke hjælpe med at løse problemet, men vil kun øge afstanden mellem jer.
 • Selvopofrelse til din ægtefælle, arbejde, børn. Når nogen ofrer sig selv, giver det ham den midlertidige tilfredsstillelse af hans behov for anerkendelse. Og når anerkendelsen går over, kommer utilfredsheden.
 • Vejledning kun efter materielle kriterier. Denne fejl kan manifestere sig både i et konstant ønske om at tjene flere penge og i konstante tanker om arbejde, hvilket fører til sløvning af følelser og en "mekanisk" holdning til familiemedlemmer.
 • At påtvinge din partner din vilje. En sådan fejl er en svøbe af moderne forhold, ikke kun i familien. Denne holdning er et forsøg på at slette din partners unikke karakter, for at sidestille ham med dine standarder.
 • Fejlagtig rollevending: mænd udviser passivitet, fritager sig selv for ansvaret for familielivets materielle og åndelige komponenter, mens kvinder tværtimod tager dette ansvar fra sig.

Ensidig vedtagelse af vigtige beslutninger er også den fejlagtige holdning hos dem, der anser deres mening for at være den eneste rigtige og ikke tager hensyn til deres partners mening. Det er sandsynligt, at en sådan persons position i dialogen skal være i første omgang (han er klogere end alle andre).

Psykologs råd

Ovenfor var tips til, hvordan man kan forbedre familieforhold, og hvad en mand og en kvinde bør gøre for dette. Men arbejdet med at styrke familien slutter ikke der. Sunde relationer er resultatet af det daglige arbejde for hvert af familiemedlemmerne. Til dem, der er klar til at gøre en indsats for at bevare familielykken, gives en beskrivelse af en god, støttende atmosfære i huset og tips til at bevare den.

 • Tillader at være. Denne globale karakteristik vedrører en lang række aspekter af forholdet mellem ægtefæller. Lad din elskede føle og tænke som han vil, lad ham gøre hvad han ved, lad ham gøre hvad han ved. Og så får du til gengæld også tilladelse til at være – det vil skabe harmoni i din familie.
 • Gensidig respekt. Dette punkt er en fortsættelse af det foregående. Respekter partnerens tanker, følelser, handlinger - det er det, forholdet i familien er baseret på og en af ​​betingelserne for dets stabilitet.
 • Støt hinanden. Lidt fysik: et bord med et brækket ben bliver ustabilt og falder til side. Dette er også karakteren af ​​relationer: i mangel af støtte fra nogen støttende del - kone eller mand - bliver strukturen (familien) ustabil. Ved at støtte din ægtefælle bidrager du til trygheden i din fagforening.
 • Oprigtighed og åbenhed. "Mit hjem er mit slot". Betydningen af ​​dette ordsprog er ikke kun i at beskytte og støtte hinandens familiemedlemmer, men også i muligheden for at være åbne, sande, som du er. Dette er selvfølgelig ikke et ensidigt behov for accept, men også evnen til at acceptere din partners oprigtighed.
 • Et gensidigt ønske om at udvikle relationer. Relationsudvikling starter med selvudvikling. Derfor venter ægtefæller, der stræber efter harmoni i familien, ikke på, at deres partner ændrer sig, men starter med sig selv. Efterfølgende vil den anden halvdel forsøge at følge med ham på vejen til at danne de bedste egenskaber i sig selv.

For det korrekte forhold mellem mand og kone, se næste video.

ingen kommentarer

Mode

skønheden

Hus