Kæledyr

Hvilken slags kæledyr er bedre at have i lejligheden?

Hvilken slags kæledyr er bedre at have i lejligheden?
Indhold
 1. Hunde og katte af store og små racer
 2. Små søde dyr
 3. Padder og krybdyr
 4. Fugle
 5. Insekter

Et dyr i en lejlighed er en glæde! De er sjove og spontane, især børn vil være glade for udseendet af et kæledyr i huset. Barnet elsker at lege med dem, lærer at tage sig af og tage ansvar. Før du beslutter dig for, hvilket kæledyr du skal have i en lejlighed, skal du veje alle fordele og ulemper. Tag hensyn til levevilkårene, tilgængeligheden af ​​fritid og, selvfølgelig, smag og præferencer for hvert familiemedlem.

Hunde og katte af store og små racer

Hunde er intelligente dyr, de er perfekt trænende og loyale over for deres herre af hele deres hjerter. Disse dyr kræver meget opmærksomhed på sig selv, de elsker, når de leger, taler og går med dem. Hunde kan være ret imponerende i størrelse. For elskere af store dyr præsenterer vi de 10 største hunderacer:

 • irsk ulvehund;
 • dobermand;
 • Labrador;
 • Newfoundland;
 • tysk hund;
 • komondor;
 • Sankt Bernard;
 • Moskva vagthund;
 • Kaukasisk og centralasiatisk hyrdehund;
 • Engelsk, spansk, pyrenæisk og tibetansk mastiff.

En stor hund er en trofast beskytter af sin ejer, den er ikke skræmmende med den på en tur i mørket.

Men indholdet af et sådant dyr har sine egne detaljer. De har en masse energi, der skal frigives. Hunden skal gå tur 2 gange om dagen og have tid nok til at køre over. Det skal bemærkes, at ifølge loven skal hunden på offentlige steder være i snor og mundkurv.

  Katte kan også overraske med deres parametre, for eksempel når savannens mankehøjde 1 m, og vægten er 20 kg. Andre store katte inkluderer følgende racer:

  • Maine Coon;
  • chausie;
  • norsk skovbrug;
  • Sibirisk.

  Store katte er smukke! De er yndefulde, imponerende og stolte.De elsker at lege og løbe rundt i lejligheden. Nogle racer, såsom savannen, anbefales at gå i snor. Selvom katte er mere selvstændige end hunde, bliver de også knyttet til deres ejer og keder sig, hvis han går i længere tid.

  At holde et stort dyr i en lejlighed kræver rummeligt opholdsrum.

  Et ideelt sted for dem ville være et sommerhus eller et privat hus. Voliere og isolerede båse er lavet til hunde. Dyret føler sig godt tilpas og skræmmer ikke andre med sin størrelse. Hvis lejligheden er lille, så er det bedre at vælge mere "kompakte" racer af hunde og katte. Bulldogs, corgier, pudler, pomeranians vil gøre dit liv sjovere og mere varieret, og "plys" britiske eller almindelige huskatte vil fylde huset med varme og komfort.

  Katte og hunde af alle racer, uanset størrelse, kan ødelægge møbler eller rive tapetet i stykker på det mest fremtrædende sted. Især et teenagedyr, fordi det skal løbe, lege, slebbe tænder og kløer. De køber en speciel kradsestolpe til katten, men det vil tage tid at vænne den til det. En række syntetiske knogler og legetøj, som du kan slibe dine tænder på, er velegnet til hunde. Du skal købe dem i specialbutikker, dette er den eneste måde at sikre, at legetøjet er sikkert for hunden.

  Små søde dyr

  Vil du have mindre bøvl - få dyret i buret. Han behøver ikke at blive toilettrænet, gå og rense sit hår i hele lejligheden. Det er nok at vælge et passende hus, tilføje savsmuld, fodre dyret og holde dets hjem rent. Lad os beskrive mere detaljeret de dyr, der holdes i bure.

  • Hamstere er sjove gnavere. De elsker at løbe i et hjul, sove sammenkrøbet i en bold og spise, mens de på underholdende vis fylder deres kinder med mad. Der er mange varianter af disse gnavere, der adskiller sig i farve og størrelse. De mest populære er den langhårede Angora og Syrian, som kan være gylden, sort, grå og hvid i farven.
  • marsvin - dyr med en tæt krop og korte ben. De kan være skildpadde, hvide eller røde i farven. I løbet af dagen tygger de konstant noget, som græs, frugt og grøntsager. Nogle gange udsender de et knirk, der indikerer utilfredshed eller sult.
  • Dekorative rotter - smarte og kvikke gnavere. Modtagelig til træning og knyttet til ejeren. De elsker at bruge tid i deres arme. De er rene, lindrer sig i det ene hjørne. Rengøres buret til tiden, vil der ikke lugte i lejligheden.
  • Chinchillaer - dyr med smuk pels, på grund af hvilke de jages og opdrættes på særlige gårde. Men disse dyr holdes hjemme. De har brug for et rummeligt bur, hvis mindste størrelse er 50 × 70 cm, eller bedre en voliere. Om dagen sover chinchillaen normalt, og om natten er den vågen: den spiser, skærper tænderne, hopper og rasler konstant med noget. Af denne grund bør buret ikke placeres i soveværelset.
  • Dekorative kaniner - rolige og uhøjtidelige kæledyr. Dyret kan holdes i en rummelig voliere eller i et lille bur. I sidstnævnte tilfælde skal den "ørede" nogle gange slippes for at hoppe, konstant at sidde i et trangt rum har en dårlig effekt på kaninens helbred og humør.
  • Ildere - dyr med en aflang krop og en blød pels. Hvis du giver dem frihed, vil de kravle ind i hver revne og gnave gennem hele lejligheden. På grund af dette foretrækker mange mennesker at holde dem i rummelige bure, og lader dem kun køre et par gange om dagen. Folk med en skarp lugtesans bør vide, at dyret har en bestemt lugt, som ikke alle kan lide.

  Buret med kæledyret placeres væk fra træk og direkte sollys.

   De satte et hus, en skål til mad, en drikkevare og en bakke i det. Der er også installeret en lille beholder med fint sand, ved hjælp af hvilken dyrene renser deres pels. Det er ikke svært at passe dit kæledyrs hus: du skal smide madrester væk, friske vandet op og skifte savsmuld hver 3-4 dag.

   Padder og krybdyr

   De, der elsker usædvanlige eksotiske dyr, bør være opmærksomme på padder og krybdyr.For dem er det nødvendigt at udstyre et terrarium eller akvarium, hvor et miljø tæt på naturlige forhold genskabes. For eksempel en ørken, regnskov eller semi-akvatiske omgivelser. Vi præsenterer en komplet liste over de mest uhøjtidelige terrariumbeboere.

   • Achatina - snegle er store i størrelsen, kan blive op til 20-30 cm. De kræver ikke særlig opmærksomhed, de er meget nemme at passe. En beholder med låg er valgt som et hus til dem, hvis bund er dækket af et tykt lag tørvesubstrat.
   • Newts - søde padder. Hjemme bosættes de i en beholder fyldt med vand med landområder - et akvarium. Newts har en to-ugers hvileperiode en gang om året, de vælger et passende sted for sig selv og viser ingen aktivitet.
   • Dam skyder - en fremragende svømmer! For et fuldt liv har de også brug for et akvarium, hvori der udover ultraviolette lamper er placeret glødelamper. I naturen kan denne art af skildpadder, efter aktiv svømning, godt lide at sole sig i solen.
   • Centralasiatisk skildpadde Er et meget venligt og fredeligt dyr. Hun kan læres i hånden, så ved kontakt med ejeren vil hun ikke skjule sit hoved i en skal. Indeholdt i rummelige tørre terrarier. Lægger man et dyr i en beholder, der er for lille, bliver det uroligt og kan forsøge at finde en vej ud.
   • gekko - små firben med forskellige farver. Begyndere rådes til at have en leopardgekko, også kaldet spotted eublefar. Gekkoer kan smide deres hale, men du bør ikke provokere dem til dette, for den nye vil ikke være så glat og smuk.
   • Frøer - padder med interessant adfærd. Den mest populære og nemme at passe er den rødøjede løvfrø. Disse frøer har en smuk farve: farvede striber på siderne af en grøn krop og lyse røde øjne. De kan ændre farver afhængigt af ydre forhold.
   • Slanger - krybdyr med et roligt gemyt. Der er mange arter, der adskiller sig i størrelse, farve, adfærd og holdeforhold. Der er små slanger, der ikke overstiger 12 cm i længden, men der er simpelthen kæmper, der bliver op til 10 m. Til begyndere fra miniaturearter anbefaler vi majsslangen, og til dem, der ønsker et større dyr, den californiske kongeslange. , når 1,5-2 m.

    De fleste af de listede krybdyr og padder er rovdyr. Derfor bør alle slags insekter eller smådyr være til stede i deres kost.

    For eksempel fodres en gekko med edderkopper, kakerlakker, fluer, og en slange fodres med mus og frøer. At fodre slanger er ikke en proces for sarte sjæle, så det er bedre at opgive vedligeholdelsen af ​​dette krybdyr for dem, der er for følsomme over for alt levende.

    Fugle

    Hvis du ønsker, at dit hjem skal være fyldt med ringetoner - skaf en fugl. De er nemme at vedligeholde, du kan lade dem være i fred i lang tid, og de lugter ikke. Ulemperne omfatter kun det affald, der vælter ud af buret, og støjen fra nogle arter. Hvis du vil sove af på din fridag, er det bedre at dække buret med en tæt klud: fugle opfører sig stille i mørket. Overvej de mest populære fugle, der holdes hjemme.

    • Papegøjer - en af ​​de lyseste og smukkeste fugle. Oftest indeholder lejligheder grønne eller blå undulater. Men der er mange andre interessante arter. For eksempel grå, kakadue, cockatiel, dvergpapegøjer. En papegøje kan læres at tale; mange køber dem til netop dette formål. Men for at kæledyret kan tale, kræves daglig træning.
    • Kanariske Øer - kvikke og adrætte fugle. De kan læres i hånden. Hvis du vil lytte til fuglesang, så er det bedre at købe en han, hun kanariefugle synger ikke.
    • Amadines - lyse og muntre fugle. Nogle arter har meget smuk fjerdragt. Oftest er der zebrafinker - fugle af en ashy farve med udtryksfulde røde kinder.

     Tamme fugle holdes i et bur, som er udstyret med en drinker, en foderautomat og siddepinde.For at forhindre, at kæledyret keder sig, skal du placere et spejl og hænge en klokke.

      Buret bør ikke placeres ved vinduet, dit fjerklædte kæledyr kan blive forkølet af træk. Fugle er ret skrøbelige væsner og kommer let til skade - dette skal huskes, når du samler dem op.

      Vilde fuglearter kan også holdes hjemme. Stær, bullfinch, siskin og nattergal kan godt leve i fangenskab. De vænner sig til ejeren og kommunikerer med ham med fornøjelse. Nogle føder ænder, denne fugl sidder ikke i et bur, men bevæger sig frit i hele lejligheden. Hun kan tæmmes, hun egner sig godt til træning. Og for at fuglen ikke forkæles rundt i huset, tog de en ble på.

      Insekter

      Hvis du vil overraske dine gæster, så skaf et eksotisk insekt: en madagaskar kakerlak eller et rødvinget pindeinsekt. De holdes i insekter med jord og levende planter. Insekter kræver et minimum af opmærksomhed, de larmer eller lugter ikke. En beholder med et sådant kæledyr vil ikke optage meget plads; den kan sikkert placeres på et skrivebord.

      For nylig har en myrefarm eller formicaria vundet popularitet - det er en gennemsigtig beholder, der består af flere kamre, hvori en koloni af myrer er befolket.

      Du kan se deres liv, det er meget spændende. I kolonien af ​​disse insekter dannes et strengt hierarki, hver med sin egen profession og status. Det er ikke svært at passe en kunstig myretue, men det skal gøres regelmæssigt. Begyndere rådes til at vælge myrer af myrmycin-familien.

      Uanset hvilket kæledyr du har derhjemme, skal du tage ansvar for det. Dette er et levende væsen, og det vil kræve pleje, selv den mest minimale. Det er nødvendigt at beregne dine styrker og evner korrekt: kan du fodre dyret i overensstemmelse med dets behov, gå med det eller rydde op i dets bur rettidigt. Hans liv er nu i dine hænder.

      Om kæledyr, som kan holdes uden unødigt besvær selv i et lille rum, er beskrevet i videoen nedenfor.

      ingen kommentarer

      Mode

      skønheden

      Hus