Pool

Hammam regler

Hammam regler
Indhold
 1. Hvad skal du tage med dig?
 2. Hvor ofte kan du besøge?
 3. Hvordan bruger man det korrekt?
 4. Anbefalinger til proceduren

Hammam er en af ​​de typer bade, der er kendt over hele verden. Du kan tage et dampbad i et tyrkisk bad, ikke kun i det østlige feriested. Hun havde fans i Europa og Rusland, hvor lignende par også begyndte at mødes. Ud over at tage hygiejneprocedurer, i Tyrkiet, er besøg i hammam ofte ledsaget af møder med venner eller slægtninge. Næsten hele dagen tilbringes i virksomheden, i overensstemmelse med visse regler og traditioner.

Det tyrkiske bad adskiller sig fra det russiske i meget høj luftfugtighed og lavere temperaturindikatorer., hvilket gør den blød, behagelig, skånsom sammenlignet med andre typer saunaer. I det indenlandske dampbad kan den tørre lufttemperatur nå 70 eller 80 grader, i den tyrkiske - en størrelsesorden lavere. Det er ikke forbudt for mennesker, der lider af hjerte-kar-sygdomme, at komme i hammam, blot deres tilstedeværelse i hallen med relativt høje temperaturer er begrænset til en halv time. Denne kategori af mennesker kan ikke besøge et russisk bad.

Hvad skal du tage med dig?

For at besøge hammam kræves ingen særlige ekstra genstande (såsom koste, hatte), som er attributter til det russiske dampbad. Alt, hvad der er nødvendigt, gives i selve det tyrkiske bad. Men efter at have studeret reglerne for besøg, kan du forstå, at fuldstændig nøgenhed, mens du er i hammam, ikke tilskyndes, så en badedragt eller sarong kan være påkrævet for at dække over.

I badehuset får besøgende specielle trætøfler (kager), men de, der har en ikke-standard størrelse, eller de, der foretrækker kun at bruge personlige ejendele, kan medbringe deres badesko. Det samme gælder for håndklæder: ledsageren vil helt sikkert give en til kroppen, og den anden (stor) til at dække den bænk, du skal ligge på... De, der ønsker at få et personligt håndklæde, kan tage det med. Har du brug for en personlig shower gel, bør du også have fat i den hjemmefra.

Som allerede nævnt tilbringer de i et tyrkisk bad ofte hele dagen i et selskab med venner. For ikke at blive sultne medbringer besøgende lette snacks, som kan indtages i et særligt lokale. Saunaarbejdere tilbyder te eller andre drikkevarer til besøgende.

Hvor ofte kan du besøge?

Hyppigheden af ​​at besøge et tyrkisk bad og den tid, der skal tilbringes der, vil afhænge af sundhed, traditioner, fritid og personlige præferencer. Hvis vi tager det gennemsnitlige tal, vil en gang om ugen være nok. Muslimer mener, at hammam renser sjæl og krop, så manden lader sin kone gå i badehuset en gang om ugen uden unødvendige forhold.

Begyndere og mennesker med dårligt helbred kan bo i Hararete (det varmeste rum i badet) fra 30 minutter til en time, med de næste besøg kan tiden stige. Der er ingen tidsbegrænsninger i andre lokaler.

Hvis du følger de gamle tyrkiske traditioner, så kan mænd besøge hammam fra daggry til middag, og kvinder fra middag til solnedgang. I dag, hvor mænd og kvinder kan forsynes med forskellige lokaler, er det ikke nødvendigt at ty til denne tradition. Hyppigheden af ​​besøg i det tyrkiske bad er også påvirket af massageprocedurer, som anbefales at udføre efter en vis periode.

Hvordan bruger man det korrekt?

For orientalske beboere er badet forbundet med afvaskning, renhed af kroppen og tanker. HFor at oplevelsen af ​​at besøge hammam forbliver behagelig, bør visse adfærdsregler læres.

 • Skynd dig ikke, lad være med at bøvle, slap af, benyt lejligheden til at tænke på det kloge og det evige.
 • Vær ikke helt nøgen, dæk din krop med et håndklæde eller sarong.
 • En time eller halvanden time før du besøger badet, bør du ikke spise, for ikke at opleve anfald af kvalme.
 • Du skal komme ædru i hammam og ikke tage alkohol under hele besøget.
 • Inden du sætter dig eller lægger dig på stenbænken, skal du lægge et håndklæde. Dette gøres ikke kun af hygiejniske årsager, men også for at beskytte kroppen mod langvarig udsættelse for en varm sten.
 • Under massageprocedurer anbefales det at holde fødderne hævet over overfladen.
 • Efter afslutningen af ​​massagen og fuldstændig afslapning må du ikke pludselig rejse dig fra bænken, dette kan føre til svimmelhed.

For at bruge det tyrkiske bad korrekt, skal du også kende dets struktur, hvilke rum det består af. Så bliver det klart, hvad der kan gøres i hver af dem. Hammamet er opdelt i tre store rum.

 • Jamekan. Det første rum, hvor den besøgende kommer ind. Der er kasseskranker til betaling af tjenester i den. Du kan efterlade dit overtøj her. Ifølge tyrkisk tradition er dette værelse dekoreret med et lille springvand.
 • Sogukluk. Dette forberedelsesrum er ikke for varmt, det overstiger ikke temperaturen på den menneskelige krop. Her er brusere og toiletter placeret.
 • Harareth. Den tredje sal er direkte relateret til badehuset. Den omgivende temperatur er 50-60 grader, og luftfugtigheden holdes på 100%. Den indeholder stenbænke, ofte af marmor eller onyx, som man kan sidde eller ligge på. Hvis rummet er udstyret med et stort rum, er der installeret en chebek-tash i midten. Tyrkerne kalder det "mavestenen", det er et stenbord til wellness massagebehandlinger. Der er også en kurna i hallen - en speciel vask, der modtager varmt og koldt vand. Besøgende øser det op med kobberscoops og hælder over det efter behov.

Med swimmingpool

Der er to typer pool i hammam:

 • enheden af ​​nogle store hararet inkluderer en lavvandet, men rummelig pool: ingen bader i den, den tjener kun til at opretholde fugtigheden i rummet;
 • den anden pool er funktionel, de kastes ned i den efter en massage for at lukke de dampede porer og forfriske efter afslappende procedurer.

Med massage

Du kan bare komme til hammam for at vaske, besøge Jamekan og Sogukluk - det bliver billigere og hurtigere. Men hvis du har brug for et udvidet program, af hensyn til hvilket de går til tyrkiske bade, bør du regne med en procedure med massage.

Anbefalinger til proceduren

Hvis du skal gennemgå et komplet ritual for at besøge et orientalsk bad, skal du huske, at alle handlinger og procedurer er blevet udviklet i århundreder, og du bør ikke overtræde dem for at opnå sundhedsmæssige fordele.

Så, i jamekan efterlader den besøgende sit tøj i omklædningsrummet, tager det udleverede badetilbehør med sig og går til sugukluken... I dette rum opretholdes en lav behagelig temperatur på 30-35 grader; her bør du bruge mindst 20 minutter på fuld akklimatisering. Her tages der også et brusebad, som hjælper med at frigøre porerne for støv og snavs, for at forberede kroppen til videre indgreb.

For dem, der lige er kommet for at vaske, slutter badebesøget i dette rum. De, der besluttede at blive og modtage et fuldt sundheds- og udrensningskursus, skulle gå til den næste hal, den vigtigste for besøgende - hararen.

Siddende på en stenbænk i et rum med en temperatur på 50 grader og høj luftfugtighed kan du godt dampe hele muskelsystemet. Massageterapeuten-badeassistenten overvåger den besøgende, og når han er fuldt forberedt, fortsætter han til følgende procedurer.

 1. Hele kroppen eksfolieres med en kese-handske lavet af groft gedehår eller kokosfiber. Den renser huden grundigt for døde keratiniserede partikler, mens den frigør porerne. Den samme procedure forbedrer blodcirkulationen.
 2. Den rensede hud er forberedt til massage med sæbeolie. Lederen i en bomuldspose pisker en usædvanlig sort sæbe med fersken-, oliven- eller argantræolier i hånden. I nogle saunaer bruges en sæbeskumgenerator, dette gør det muligt at mekanisere manuelt arbejde. Ret hurtigt dækkes den besøgende med en frodig hætte med sæbevand. Ved hjælp af massage fjernes resterne af keratiniserede partikler fra hudoverfladen.
 3. På næste trin foreslås det at gennemgå indpakningsproceduren. Den besøgende er belagt med en blanding af helbredende ler, havsalt, olivenolie og honning, pakket ind i et håndklæde. Hun går i bad om tyve minutter.
 4. Efter massage og skønhedsbehandlinger kan du slappe af i lobbyen.
 5. På sidste fase tilbydes endnu en massage med aromatiske olier. Denne procedure opstrammer og forynger huden, forbedrer cellemetabolismen.
 6. Efter afslapning kan du tage et varmt brusebad eller tage en dukkert i poolen.
 7. Efter at have gennemgået alle hygiejne- og wellness-procedurerne, går de besøgende til afslapningsrummet, hvor du kan chatte med venner, få en snack, drikke et par kopper te. Efter badet skal kroppen genoprette sin vandbalance.

Du behøver ikke at rejse til Tyrkiet for at besøge hammam. Du kan kigge efter et orientalsk bad og hos store sportsklubber. Det er blevet bemærket, at efter træning og tung fysisk anstrengelse, genopretter opholdet i et tyrkisk bad hurtigt styrke. Stenen i kombination med varm damp har en afslappende effekt på muskelsystemet.

    Det tyrkiske hammam adskiller sig fra resten af ​​verdens bade med en særlig orientalsk smag, en vedvarende lugt af røgelse og en slags musik, der lyder under hele besøget. Ofte bruger badehjælpere salttåge. De skaber det ved hjælp af specialudstyr, takket være hvilket en helbredende fint spredt sky af saltvandsopløsning stiger op i luften. Alt dette får dig på en hypnotisk måde til at blive forelsket i et orientalsk bad.

    Efter kort tid giver kroppen besked om, at det er tid til at besøge den igen.

    For hvad en hammam er, se nedenfor.

    ingen kommentarer

    Mode

    skønheden

    Hus