Stue design og indretning

Alt om stueindretning

Alt om stueindretning
Indhold
 1. Hvilket rum er hallen?
 2. Dimensioner (rediger)
 3. Former
 4. Vi tager højde for funktionerne
 5. Et værelse uden vindue
 6. Stilløsninger
 7. Farveskema
 8. Gulv, væg og loft finish
 9. Belysning
 10. Indretning af møbler
 11. Indretning
 12. Hvordan zonerer man?
 13. Hvad skal man overveje, når man udvikler et designprojekt?
 14. Idéer og tips
 15. Eksempler på godt design

Hver person stræber efter at skabe i sit hjem ikke bare et stilfuldt design, men et virkelig hyggeligt hjørne, hvor alle familiemedlemmer og venner vil være glade for at samles. Stuen kan være et ideelt sted til dette.

Overvej alle funktionerne i et sådant rum og nuancerne i dets harmoniske design.

Hvilket rum er hallen?

Stuen er et meget funktionelt rum, som ofte omtales som en hall. Disse begreber, selvom de har forskellig oprindelse, betyder omtrent det samme, når det kommer til at beskrive rum i en lejlighed. Lad os se nærmere på deres forekomst, og også afklare, om hallen er en stue.

Begrebet "hal" dukkede op i oldtiden i Frankrig, og den korrekte udtale var feminin - "hal". Dette udtryk blev brugt til at henvise til store, rummelige værelser med et minimum af møbelattributter, beregnet til at modtage gæster. Oftest var hallerne vært for bal, dans og andre underholdningsbegivenheder, og nogle gange endda sociale sammenkomster.

Stuen er noget mere hyggeligt og i sammenligning med hallen endda personligt og lidt intimt.

Sagen er den, at stuen længe også har været beregnet til at møde gæster, men det var bare en snæver kreds af mennesker, der var særligt tæt på husets ejer. Aftenerne blev brugt i fortrolige samtaler og familiefester i lille skala.

I vore dage kaldes stuer normalt for haller, især hvis de har plads, der kan rumme et stort antal gæster. Men det er værd at bemærke det hallen er stadig et bredere begreb, der betyder meget merefor eksempel et fitnesscenter, en dansesal, en biograf, og udtrykket "stue" beskriver fuldt ud rummets formål og har ikke andre betydninger.

Dimensioner (rediger)

Størrelsen på rummet til at modtage gæster kan være helt anderledes, det hele afhænger af det samlede areal af boligarealet og af dets ejeres ønsker. Selvfølgelig er det meget mere behageligt at have en fest og samle venner i et stort rummeligt værelse, men et lille hyggeligt hjørne vil ikke blive frataget opmærksomheden.

Indendørs 30 kvm. m, der er plads nok til at rumme ret store og samtidig komfortable møbelattributter. For eksempel brede sofaer med store puder, massive garderobeskabe og et stort sofabord. Du kan også få en hjemmebiograf og storskærms-tv, hvilket er nyttigt til at se film med hele virksomheden eller med din familie.

Lidt mindre rummelig er stuen med et areal på 25 kvm. m, hvortil der også kan vælges ret store elementer af møbler og indretning. Et sådant rum kan være enten firkantet eller rektangulært, så du skal arrangere møbler baseret på disse parametre.

Men i et rum med parametre på 13-14 kvm. m bliver nødt til at tænke over layoutet mere omhyggeligt og være lidt mere beskeden i valget af møbeltilbehør... Du skal måske endda klare dig med en sofa og en modulær tv-væg og nogle ting.

Møbleringen vil være meget mere beskeden i et værelse med et areal på 11 - 12 kvm. m. I dette tilfælde afhænger situationen direkte af rummets form, da en firkantet stue giver dig mulighed for at koncentrere kompakte møbler i midten, men en rektangulær tillader arrangementet af møbelattributter udelukkende langs væggene.

Former

På mange måder afhænger indretningen i stuen af ​​rummets form, som kan varieres absolut, da moderne teknologier og layouts fuldt ud tillader dette.

Som allerede sagt, firkantet form er mere alsidig og giver dig mulighed for at arrangere alle de nødvendige møbler på en kompakt og moderne måde. Derudover anses denne form for mere behagelig og praktisk med hensyn til belysning, da selv en central lysekrone kan sprede lys til alle hjørner af rummet.

Der er også layouts med lange smalle rum, hvis design kan være lidt svært.

For at rummet ikke virker lille, vil det være nødvendigt at tage sig af det specielle design af væggene, hvilket vil bidrage til visuelt at øge rummet. Lyse farver og spejlflader vil hjælpe med dette.

Det er meget mindre almindeligt at finde lokaler rund form, hvoraf møbelfyldning og design ikke vil være så let at finde på. I sådanne tilfælde kan du blive forundret over fremstillingen af ​​eksklusive specialfremstillede møbler, som vil have en passende form og harmonisk passe ind i interiøret.

Du kan også møde aflange runde rum - i form af en oval. Anbefalinger for deres layout og design vil være de samme som i tilfælde af en cirkel.

Vi tager højde for funktionerne

Før du fortsætter direkte til designet af et sådant rum, er det nødvendigt at overveje alle dets funktioner, der kan påvirke både rummets udseende og dets funktionalitet.

Derudover kan visse funktioner blive en hindring for at købe dette eller det møbel, såvel som en slags anbefalinger til dets placering.

Gennemgangs stue

Ofte er der planløsninger med såkaldte gennemgangsstuer. Dette udpeger rum, der er mellemliggende mellem andre. For eksempel mellem gangen og køkkenet, eller mellem spisepladsen og soveværelserne.Dette arrangement af rummet kan endda kaldes noget centralt, da du helt sikkert skal igennem det for at komme til et andet punkt i lejligheden.

Det særlige ved et sådant rum er det den har flere døråbninger, måske endda flere vægge, hvilket betyder, at det kan være lidt svært at placere møbler langs væggene.

Oftest i sådanne rum er sofaer og lænestole placeret i midten af ​​rummet, og skabe og tv-stativer er placeret nær væggene, hvor pladsen tillader det.

Du kan også overveje at placere små skabe mellem døråbninger.

Udover, når du planlægger denne slags, er det nødvendigt at tage sig af designet af de indvendige døråbninger og tænke på forhånd, om de vil være udstyret med døre eller præsenteret i form af smukke buer.

For passager mellem soveværelset og stuen er døren mere en nødvendighed end en slags indretningselement, men dets fravær er helt acceptabelt mellem stuen og køkkenområdet.

Med balkon

Stuer med altan har også en række funktioner. De har for eksempel også to døråbninger, som kan bevirke, at møbler bliver indrettet på samme måde som i en gennemgangsrumsindretning. Det skal bemærkes, at denne metode er ikke en vanskelighed eller en ulempe ved sådanne rum, men tværtimod er den meget populær.

Derudover kan altanen i den varme årstid blive en slags sommerveranda, hvor gæsterne også kan samles til en kop te, et glas vin og en hyggelig snak. Det er kun nødvendigt at vælge smukke sommermøbler til det, og derved skabe en passende atmosfære.

Og i nogle tilfælde foretrækker udlejerne slippe af med væggen, der adskiller rummet fra balkonen og organiser et fælles rum med smukke panoramavinduer. Det skal huskes, at det i sådanne tilfælde vil være nødvendigt at ty til en fuldstændig udskiftning af termoruder samt til kapitalisolering og installation af kraftige varmeanordninger, da balkonområdet altid er meget koldere end plads i rummet.

Begge muligheder kan være en funktionel tilføjelse til hovedrummet eller et helt separat område, der vil blive et højdepunkt i rummet og glæde gæster.

Stue studie

Stue-studie er et rum, i de fleste tilfælde kombineret med et køkkenområde, så det også kan placeres som en slags spisestue. Fordelen ved dette layout er, at du kan altid samle gæster et hyggeligt sted og ikke forlade naborummet til forfriskninger og drinks. Og blandt manglerne kan man notere en mulig interessekonflikt mellem dem, der gerne vil slappe af foran fjernsynet, og dem, der har travlt med at lave mad på dette tidspunkt og kan skabe unødig støj.

For at gøre et sådant værelse mere behageligt er det nødvendigt at tænke på den kompetente afgrænsning af arbejdskøkkenrummet, spiseområdet og rekreationsområdet.

Og hvis den anden og tredje zone godt kan være harmonisk kompatible, så har den første næsten altid brug for zoneinddeling.

Til dette kan forskellige møbler bruges, såsom stativer med hylder eller høje bardiske, specielle lodrette persienner eller dekorative gardiner, skydedørs skillevægge eller gipspladestrukturer og mange andre muligheder.

Udover, Det anbefales, at rekreationsområdet og køkkenområdet ligger i en vis afstand fra hinanden, og bedst af alt i forskellige ender af rummet.

Et værelse uden vindue

Der er ofte tilfælde, hvor valget falder på et rum, hvor der ikke er vinduer, når man bestemmer et værelse til at organisere en stue. Ved første øjekast kan dette virke som en betydelig ulempe, da dagslys sollys tilføjer atmosfæren af ​​hygge og altid muntrer op, men fraværet af vinduer kan bruges med fordel under hensyntagen til andre vigtige nuancer.

For eksempel er det første skridt at sikre, at der er nok frisk luft i rummet, især hvis det er begrænset og har én indgang.

Tingene er meget enklere med gennemgangsrum uden vinduer, da de ventileres ved at skabe et træk og ikke vil være vanskelige.

Udover, i et rum uden dagslys bør belysningen være velorganiseret, så du om nødvendigt kan skabe en intim atmosfære i rummet med tusmørke eller en venlig, befordrende for kommunikation - med fuld skarpt lys.

Det anbefales også at gøre det overordnede interiør af rummet så let som muligt med lyse detaljer, så det i mangel af vinduer ikke virker mørkt og dystert. Stuen skal skabe en følelse af tryghed og afslapning, ikke angst. Og hvis du tilføjer en masse stofdetaljer og puder til møblerne, så vil rummet skinne med nye farver og vil være mere behageligt.

På loftet

Et loft kaldes normalt et værelse på øverste etage af et hus, som hører til loftet, som udnyttes aktivt. Også lejligheder i flere niveauer, der ligger på de øverste etager af huse og har vinduer i tagfladen, kan henføres til loftslejligheder. Det vil sige, at dagslyset altid kommer ind i rummet fra oven, hvilket er en ubestridelig fordel.

Dette arrangement af vinduer giver dig meget større mulighed for at placere store møbler, for eksempel skabe eller opvaskekasser langs væggene. Derudover vil der altid være et sted at supplere interiøret med et stilfuldt originalt billede, som også vil have en positiv effekt på det overordnede designkoncept.

Som regel kan sådanne rum kun have en døråbning i væggen eller slet ikke have den, hvis rummet er placeret på øverste etage i et privat hus. I dette tilfælde er indgangen til loftsstuen direkte i gulvet.

Stilløsninger

De mange forskellige stilretninger giver dig mulighed for at designe et bestemt rum i overensstemmelse med enhver smagspræference, og blandingen af ​​stilarter giver dig mulighed for at skabe et virkelig usædvanligt og unikt interiør. Lad os se nærmere på de mest populære muligheder for det stilistiske design af stuer.

Klassikerne, som aldrig mister popularitet, har karakteristiske træk, der kun er iboende i denne stil. Et stort antal prætentiøse møbelelementer, en overflod af krystal, sølv og forgyldning samt udsmykning af værelser med søjler - alt dette giver den klassiske stil mere glans og luksus.

Møbelattributter i et sådant interiør kan også dekoreres med yndefulde blomsterdekorationer og gennembrudte udskæringer, og selve interiøret suppleres med voluminøse belysningsarmaturer, antikke lysestager og tykke gardiner.

Provence-stil i stuen er, hvad du behøver for at skabe et hyggeligt og intimt hjørne. Et stort antal naturlige elementer og naturlige materialer hjælper med at skabe en atmosfære af varme og ro, og bløde nuancer vil give rummet et sofistikeret udseende.

Ud over atmosfæren af ​​komfort er der også noter af friskhed og romantik i denne stil. En lignende effekt opnås ved hjælp af ru overflader, brug af gamle møbler og tilstedeværelsen af ​​stof, strikkede og uldne elementer.

Tilstedeværelsen af ​​et stort ledigt rum og et minimum af møbler er karakteristiske træk ved loftstilen, som ser noget afslappet og fed ud, men samtidig er utrolig stilfuld og populær.

Denne stilistiske trend er kendetegnet ved ru designelementer, for eksempel murværk eller tilfældigt påført tekstureret gips. Også de tilsvarende dekorative elementer bruges i form af møbler af en usædvanlig form, originale malerier og fotografier samt forskellige gadeskilte, plakater og endda vejskilte.

Solid og sofistikeret engelsk stil er måske ikke helt egnet til at dekorere en stue, da alle møbelegenskaber og materialer i den ser noget besværlige ud og visuelt gør rummet tungere.

Separat er det værd at fremhæve den moderne stil, hvis karakteristiske træk er praktisk og bekvemmelighed. Alle egenskaber ved møbler skal være så alsidige, kompakte og funktionelle som muligt.Også i designet af en moderne stil er brugen af ​​ubrugelig tilbehør ikke tilladt uden andet formål end indretning.

Farveskema

Nogle gange er det ret svært at beslutte sig for farveløsningerne i indretningen af ​​stuen, fordi det er vigtigt ikke kun at vælge behagelige nuancer, men også at kombinere dem korrekt med hinanden. Du kan ofte finde interiør overfyldt med farver eller omvendt med mangel på lyse detaljer. For at undgå sådanne problemer, Det anbefales at omhyggeligt studere alle aspekter af dette problem.

Det skal man f.eks. huske på overfloden af ​​rig og mørkeblå i interiøret er ret sjælden og ser noget vulgær og smagløs ud. Men bruger blå detaljer som indretning ret passende og vil se meget stilfuldt ud.

Denne nuance passer godt til hvid, grå, blå og andre kolde lyse farver.

lilla skygge i det indre af et sådant rum kan det præsenteres i to versioner - mættet lyst eller bleg og delikat. Og hvis den første mulighed hovedsageligt bruges i møbelpræsentationen, kan den anden meget vel blive hovedskyggen af ​​rummets design. Ud over disse farver er en lilla tone også perfekt.

Brune nuancer i det indre af stuen er ret almindelige, det være sig mørke toner eller lysere og blødere... Som regel er møbelattributter eller gulvbelægninger dekoreret i mørke farver, mens lyse bruges som loft- og vægbeklædning samt små stoftilbehør.

Meget populær pastel nuancer inden for indretning, især når det kommer til pudderagtige, vanilje, bløde lyseblå og lyse mentholnuancer. Disse blomster bruges oftest til at dekorere vægge, puder eller smukke duge og servietter på bordet. Sådanne stuer ser meget blide og virkelig hyggelige ud.

Ser meget imponerende ud pistacie skygge i udformningen af ​​lokalerne, der understreger alle dets fordele. Derudover er denne tone universel og er organisk kombineret med både mørke og lyse gulve. Men når du fylder et værelse, bør du undgå at vælge møbler i lyse aggressive farver, da interiøret i dette tilfælde vil vise sig at være broget og ikke behageligt.

Gulv, væg og loft finish

Når det kommer til at dekorere et værelse, skal du være ekstremt forsigtig og selektiv. Ikke kun udseendet af stuen afhænger direkte af de anvendte materialer, men også levetiden for dette rum samt bevarelsen af ​​det originale udseende. Derudover vil rummets funktionalitet også afhænge af nogle af nuancerne.

Det er for eksempel ikke kun placeringen af ​​indgangen, der spiller en vigtig rolle, men også den retning, som døren åbner og lukker i.

Hvis du bruger en dørbog eller en anden mulighed, der har en glidemekanisme, er retningen af ​​dens bevægelse ligegyldig, og når du installerer et konventionelt dørblad, skal det laves, så det åbner udad for at spare intern plads.

Uanset om døråbningen har en dør eller er organiseret uden, skal den under alle omstændigheder indrettes derefter. Og hvis der i nærværelse af et lærred vil være nok smukke skråninger, giver en åbning uden dør plads til en flyvning af designfantasi. Åbningen kan afsluttes med gips eller overklistres med tapet, så vil den ikke skille sig ud, men kan dekoreres med en smuk bue med udskårne elementer eller et produkt med små hylder for større funktionalitet.

For at dekorere væggene i et sådant rum, kan du ikke bruge fugtbestandige belægninger, da stuen sjældent støder på problemet med væskeindtrængning. Vil passe perfekt kvalitetstapet, trævægpaneler eller dekorative gips, som du kan skabe en tekstureret tekstur på væggen.Desuden meget ofte brugt maling og lak og fotocollager.

Perfekt som gulvbelægning laminat eller parketpladeder har tilstrækkelig styrke. Det er også tilladt at bruge linoleum og tæpper med en lille luv, da lange fibre kan blive viklet sammen og rulle. Det er ikke udelukket og keramiske fliser, især i huset af dem, der kan lide at tilbringe aftenen i et støjende selskab over en vandpibe.

Hvad angår loftdesignet, kan du her give frie tøjler til fantasien og overveje eventuelle muligheder. Det kan være tapet, malbare fliser, enkel efterbehandling med farvestoffer, hængende strukturer eller strækstoffer, og også finishen er den samme dekorative gips.

Belysning

Når du organiserer belysning i hallens rum, skal der tages hensyn til flere nuancer.

 • Central belysning vil være på plads, hvis de vigtigste møbelattributter er placeret i midten af ​​rummet, og det vigtigste tidsfordriv er koncentreret.
 • Hvis der er flere stole i rummet, anbefales det at arrangere ved siden af ​​dem ekstra lyskilde. For eksempel væglamper eller elegante gulvlamper.
 • I nogle tilfælde bruges LED farvede strimler, placeret i loftrummet langs gesimsen eller andre steder. Farvet belysning hjælper med at lysne op i atmosfæren og skabe den rette atmosfære til en støjende aften med venner.
 • Tilladt at bruge baggrundsbelyste skabe eller hylder, takket være hvilket du kan skabe en intim tusmørkeatmosfære til romantiske omgivelser.
 • Også ret almindelig spot loftbelysning... For eksempel små cirkulære lys placeret over visse møbler eller stueområder, der har separate kontakter og kan arbejde uafhængigt af hinanden.

  Det er også værd at bemærke, at når du organiserer belysning, bruges ofte kontakter placeret i forskellige ender af rummet, så du til enhver tid kan tænde eller slukke for enhver del af belysningsarmaturerne.

  Indretning af møbler

  Arrangementet af møbler spiller en meget vigtig rolle i designet af ethvert rum, da det er i denne proces, at du kan rette op på rummets ufuldkommenheder, være opmærksom på fordelene og også lege med rummet for at ændre dets visuelle opfattelse.

  Som tidligere nævnt, Den mest succesrige måde at placere møbelattributter på i en rummelig stue er det centrale arrangement af polstrede møbler og skabe omkring rummets omkreds. Med et sådant arrangement kan du visuelt zonere rummet uden at bruge yderligere detaljer, da selve møblerne vil være sådanne detaljer.

  Også, hvis der er ledig plads, kan sofaer og lænestole arrangeres i form af bogstavet "P", og et lille sofabord kan placeres i midten, hvor du altid kan sætte drinks og snacks beregnet til en filmaften .

  De hjælper med at korrigere ufuldkommenheder i rummet og let visuelt forstørre hjørneskabe til ting eller til retter. Modeller uden sideplader er særligt populære, men de ser ofte ud til at være mindre rummelige, selvom dybden af ​​sådanne produkter tyder på noget andet. Sådanne møbelattributter, installeret i mindst to hjørner af stuen, hjælper med at gøre dets konturer blødere og vil ikke optage for meget plads.

  Hvis du ikke planlægger at fylde rummet med en stor mængde møbler, men der stadig er behov for opbevaringsplads, anbefales det at få et lavt, men langt skab, der vil blive placeret langs væggen, samt overskabe eller hylder.

  Et tv af enhver størrelse kan placeres på skabet, og skabe og hylder er velegnede til opbevaring af tallerkener eller pynteting.

  Også bløde puf og små funktionelle kommoder passer perfekt ind i rammerne af et rum af denne art.

  Indretning

  Dekorative elementer i det indre af absolut ethvert rum vil kun være en fordel, hvis de bruges i rimelige mængder og udvalgt under hensyntagen til interiørets stil og den generelle idé.

  For eksempel vil en buket med lyse blomster være et højdepunkt i et interiør i hvide toner med lyse detaljer, men i et værelse med et design i pastel og nøgne nuancer vil det se prætentiøst og upassende ud. Det er værd at bemærke, at blomster meget ofte er indretningen af ​​et rum, uanset om de er afskårne levende planter og pottemuligheder eller kunstige produkter.

  Små vaser og større gulvmodeller, lysestager, smukke figurer og endda ure bruges ofte som tilbehør. Alle disse genstande kan have samme stil som det generelle interiør, eller være helt neutrale, hvilket gør dem alsidige til ethvert rum.

  En ret usædvanlig stueindretning kan være akvarium. Selvom han har brug for særlig pleje og visse betingelser for tilbageholdelse, er han stadig pengene og indsatsen værd. Sagen er, at rummet med akvariet og dets indbyggere bliver mere livligt, og at se fiskene vil hjælpe med at falde til ro og slappe af efter en hård dag på arbejdet.

  Derudover bruges tæpper, sengetæpper, bløde puder og tekstildekoration meget ofte som dekorative elementer.

  Hvordan zonerer man?

  Meget ofte kan det være nødvendigt at zonere et rum, hvis rummene støder op til hinanden, eller et rum skal udføre flere funktioner. De mest markante eksempler er køkkener kombineret med stuer, eller små rum, der skal kombinere et gæste- og soveområde.

  Skillevægge af gipsplader eller små møbelstativer hjælper med at adskille køkkenområdet fra rummet i hallen. Du bør ikke bygge for omfangsrige strukturer, da de vil påvirke det samlede rum negativt.

  Det vil være nok elementer med en højde på ikke mere end halvanden meter, som også kan udstyres med belysning og hylder.

  Gardiner kan bruges til zoneinddeling. Til sådanne formål er både almindelige dobbeltsidede lærreder og produkter på kæder bestående af perler, såvel som romerske modeller med en lodret løftemekanisme, egnede. Og hvis de to første muligheder bruges til helt at lukke en zone fra en anden, udfører romerske persienner funktionen som en skillevæg og deler kun delvist rummet.

  Du kan også opdele rummet i zoner ved hjælp af et stativ med et akvarium, et stort stativ til urtepotter, samt ved hjælp af dekorative udskårne skillevægge. Enhver af disse muligheder vil ikke kun være en afgrænsning af zoner, men også en meget effektiv indretning.

  Hvad skal man overveje, når man udvikler et designprojekt?

  Før du fortsætter med en mere detaljeret udvikling af stuens interiørprojekt, er det nødvendigt at tage højde for mange vigtige nuancer. For eksempel individuelle træk ved lokalernes størrelser og former, som helt udelukker muligheden for at bruge færdige layouter og indebærer skabelsen af ​​et nyt, unikt design, der passer til et bestemt rum.

  Hvis du ikke er sikker på dine evner og tvivler på, at du vil være i stand til at tænke over interiøret til mindste detalje og føre dine planer ud i livet, anbefales det, at du søger hjælp fra designere og en virksomhed, der beskæftiger sig med renovering af lokaler . Designideer er nogle gange ret ikke-standardiserede, så kun fagfolk kan føre dem ud i livet.

  Hvis du vil se et virkeligt elitedyrt interiør i din stue, så bør du bruge de passende premium materialer, som ikke kun har et karakteristisk udseende, men også har et højt niveau af kvalitet og holdbarhed, hvilket betyder, at de holder meget længere end billigere.analoger.

  Hvis dit mål er at maksimere besparelser og skabe en mere budgetvenlig designmulighed, anbefales det at vælge billigere efterbehandlingsmaterialer og møbelattributter samt ty til nogle tricks.

  For eksempel designet af rummet i stil med minimalisme, som vil spare dig for at bruge unødvendigt tilbehør og derfor unødvendige udgifter.

  Fordelen ved stuer i landhuse er det under konstruktionen kan du indstille den nødvendige form og parametre for rummet. Alt er meget mere kompliceret med lokalerne i lejligheden, da det i panel- og murstenshuse ofte er forbudt at demontere væggene for at øge rummet. Vi bliver nødt til at handle på andre måder og gøre hallen mere rummelig på grund af designtricks.

  Du kan også overveje muligheden med konstruktion af et lille podium, hvor der vil være et rekreativt område eller et rum til et festmåltid. Men i dette tilfælde skal du sørge for, at podiet ikke fylder for meget og ikke skaber hindringer for fri bevægelse rundt i rummet.

  Idéer og tips

  Nå, så det indre af din stue tiltrækker opmærksomhed og overrasker dine venner, Det anbefales at følge nogle råd og usædvanlige ideer fra fagfolk.

  • For at få rummet til at virke lysere og mere rummeligt, kan du bruge et blankt strækloftslærred. Det er bedst at holde det i en neutral hvid farve, da muligheder for andre nuancer muligvis ikke giver denne effekt.
  • Hvis rummets plads tillader det, anbefales det at købe en U-formet sofa med dekoreret ryg, som godt kan placeres i midten af ​​rummet. Denne model kan rumme et meget større antal personer end en simpel sofa med ekstra stole.
  • Stilfuldt interiør har sjældent et monokromatisk vægdesign, oftest er de en kombination af neutrale tapeter og lærreder med interessante ornamenter og mønstre.
  • For at gøre rummet mere funktionelt kan du hente en sovesofa. I dette tilfælde kan gæster, der opholder sig sent, overnatte og sove komfortabelt.
  • Hvis du skal udfylde ledig plads på væggene, anbefales det at bruge almindelige eller modulære malerier med et neutralt mønster, der vil glæde alle dine familiemedlemmer. Som regel passer sådanne billeder harmonisk ind i interiøret og keder sig ikke i lang tid.
  • Designere anbefaler heller ikke at vælge tekstiler til indretning med et for lyst print, for snart vil du ændre det. Et fremragende valg ville være produkter i neutrale farver uden mønster.

  Eksempler på godt design

  Den sofistikerede stil i stuen i blide pastelfarver vil appellere til blide og følsomme naturer. En blød behagelig sofa er en slags afgrænsning mellem afslapningsområdet og spisepladsen.

  Den store U-formede sofa passer perfekt ind i stuens indretning i dæmpede toner af gråt og brunt. Sammensætningen er suppleret med usædvanlige detaljer - et originalt sofabord og en gyngestol.

  Et slående eksempel på zoneinddelingen af ​​køkkenet og boligarealet ved hjælp af en gipspladeskillevæg med et indbygget tv. Interiøret er indrettet i neutrale lyse farver og suppleret med nogle lyse detaljer, som giver det endnu mere originalitet.

  En smuk minimalistisk stue har ingen unødvendige detaljer og ville se lidt tom ud, hvis det ikke var for de lyse detaljer i form af puder og malerier. Det store sofabord, placeret mellem de to sofaer, har en gennemsigtig glasoverflade, hvilket gør det ideelt til denne indstilling.

  For de vigtigste hemmeligheder ved stuedesign, se nedenfor.

  ingen kommentarer

  Mode

  skønheden

  Hus