Stilarter og modeller af kjoler

Hvad er usædvanligt ved den russiske sarafan?

Hvad er usædvanligt ved den russiske sarafan?
Indhold
 1. Ejendommeligheder
 2. Lidt historie
 3. Hvem er det til?
 4. Sorter
 5. Populære farver
 6. Moderne tendenser
 7. Hvad skal man have på med?
 8. Sko
 9. tilbehør

Hver nation har traditionel nationaldragt. For russiske kvinder er sådant tøj en skjorte med en sundress. Sammen med den voksende interesse for deres lands etniske stil og historie, er russiske solkjoler blevet genstand for modedesigneres opmærksomhed i disse dage. Lad os finde ud af mere om sådant tøj og dets brug i fortiden og i moderne garderobe.

Ejendommeligheder

Den traditionelle sundress er kendetegnet ved en lige, løs pasform. Stor bevægelsesfrihed i sådant tøj blev givet af indsatser mellem detaljerne i produktet. Konturen af ​​den russiske sarafan kan kaldes glat og meget blød. Det var især mærkbart på farten.

Traditionel russisk sarafan

Derudover er sundressens karakteristiske træk:

 • Tydelig længde på nederdelen.
 • Lange ærmer.
 • Lagdeling af outfittet.
 • Den originale indretning i form af komplekse lyse ornamenter.
 • Stor vægt af outfittet.

Lidt historie

Indtil 1500-tallet blev langt tøj til mænd kaldt en sundress, og først senere gik dette navn over til dametøj, som enten blev båret over hovedet eller knappet foran.

Russiske solkjole til mænd

Siden det 18. århundrede har den russiske sarafan ændret sig, hvilket er forbundet med Peter I's reformer, og introducerede et kostume i europæisk stil i det russiske samfund. Solkjoler blev fortsat kun båret af bourgeoisiet, købmænd og bønder.

Sådanne traditionelle tøj varede længst blandt bønderne, derfor var det bondeversionen af ​​sundressen, der koncentrerede alle de typiske træk ved dette element i det russiske kostume.

 Russisk moderne sarafan i etnisk stil

Hvem er det til?

I en russisk sundress vil en kvinde af enhver bygning og enhver alder se attraktiv og original ud. På grund af det frie snit begrænser sådant tøj ikke bevægelse og skjuler fuldstændigt eventuelle fejl i figuren.

Sorter

Sundresses i russisk folkedragt var repræsenteret af følgende hovedtyper:

 1. Tunika-lignende solkjole uden mellemsøm. Et sådant tøj blev også kaldt døv, da det blev syet af et enkelt stykke stof og sideindsatser. Denne type sundress er den ældste. Den forreste udskæring var normalt lille, rektangulær eller rund. Den havde også ofte en lille slids, der havde bindebånd eller en knaplukning. Stof, lærred og andre hjemmespundne klude blev brugt til at sy døve solkjoler. Langs sømmen, ærmegabene og halsudskæringen var genstandene trimmet med rødt papir, malet lærred, applikation eller broderi i form af smalle striber.
 2. Den skrå model. Til syning af en sådan solkjole blev der brugt et solidt bagklæde, to lige frontklude og skrå sidekiler. De forreste lærreder kunne sys eller fastgøres med blondeløkker eller metalknapper. Til sådanne solkjoler blev både hjemmespundet linned og fabriksstoffer brugt. De blev syet af brokade, taft, kinesisk stof, fløjl, lærredsstoffer, silke, kumach, uld og andre materialer. Nogle af disse solkjoler havde et tæt for, nogle gange quiltet. Tekstilbånd eller strimler af kumach blev brugt til at dekorere hverdagsversioner af kosoklinny sarafan, og festlige outfits blev trimmet med fletning, fletning, silkebånd, frynser eller metal blonder.
 3. Direkte model. Denne sundress, som også blev kaldt Moskva eller rund, blev den mest almindelige model i det 19. århundrede. Ved fremstillingen af ​​en sådan sundress blev der brugt lige paneler, som blev samlet i små folder i den øvre del. Lige solkjoler blev hovedsageligt lavet af fabriksstoffer. Til stropperne blev brugt samme stof som til nederdelen, eller den blev erstattet med fletning. Kanten af ​​et sådant outfit var dekoreret med bånd eller blonder.
 4. Model med overdel. En sådan sundress havde en monteret bodice, hvortil der blev syet lige paneler for at skabe et voluminøst nederdel. Sådanne klæder var almindelige i den centrale del af landet. Også særskilt var solkjoler, hvor overdelen var på et åg.

De vigtigste og afledte typer af russiske sundresses er præsenteret i følgende figur.

Typer af russiske sundresses

Populære farver

De karakteristiske træk ved det kvindelige russiske kostume er flerfarvet og en slags ornament. Yndlingsfarven til solkjoler var rød. Det er præcis den farve, som bryllupssolkjoler havde.

Rød russisk solkjole til bryllup

Hvide solkjoler med gyldne mønstre så smukke ud.

 Russisk hvid sundress med guldmønstre

Også i sundressens farver var der nuancer af blå, brun, sort, orange, brun og gul. Ældre kvinder var mere tilbøjelige til at bære en blå eller sort solkjole.

Moderne tendenser

Designere bruger nu ret ofte russisk folkedragt som et kreativt grundlag for deres samlinger. De tilføjer elementer af den russiske sundress til moderne tøj.

Traditionelle modeller af sundresses vinder også popularitet, som købes til tematiske begivenheder, børns matinees eller festivaler.

I dag svarer russiske solkjoler til de konstruktive former, der tidligere blev brugt til at sy sådan tøj. Moderne kostumer er trimmet med folkebroderi, præsenteret i forskellige mængder. Det kan kun tjene som en accent og en interessant indretning, eller det kan rigeligt dekorere et produkt.

Hvid russisk sundress i etnisk stil

Hvad skal man have på med?

Før i tiden blev en solkjole brugt sammen med en lang skjorte, som oftest var hvid. Nu, under en sundress, bærer de også hovedsageligt en skjorte med lange ærmer dekoreret med broderi, men nogle gange er den erstattet med en hvid bluse. Om vinteren bæres den russiske sarafan med en pelsfrakke eller en varm jakke.

Sko

Sommermodeller af den russiske sundress bæres med flettede sandaler. I køligt vejr er støvler ideelle til sådan et outfit.

tilbehør

Alle smykker og andet tilbehør er udvalgt under hensyntagen til begivenheden i forbindelse med hvilken den russiske sundress bæres.

Accessories og smykker til den russiske sundress

Både korte og lange perler, lyse metal- eller plastikarmbånd og øreringe, bånd samt strikkede tasker lavet i etnisk stil er velegnede til sådanne tøj. En stilfuld tilføjelse til den russiske sundress er en blonde kokoshnik.

1 kommentar

Jeg vil have en rød russisk solkjole til en fotoshoot. Der er så smukke modeller!

Mode

skønheden

Hus