Stilarter og modeller af kjoler

Højtaljet kjole vil skjule fejl

Højtaljet kjole vil skjule fejl
Indhold
 1. Hvem passer de til?
 2. Stilarter og modeller
 3. Populære farver
 4. Længde
 5. Sæson
 6. Modetrends
 7. Udvælgelsestips
 8. Hvad skal man have på med?
 9. tilbehør
 10. Sko

Højtaljede kjoler har en meget gammel og rig historie. Kvinder, der levede årtusinder før os, vidste allerede meget om skønhed og forførelse, så de vidste, hvordan de skulle understrege skønheden i deres figur ved hjælp af det rigtige tøj.

Fra de billeder, der er kommet ned til os, kan vi konkludere, at kvinder i det gamle Egypten bar kjoler bundet under deres bryster, hvilket gav denne del af kroppen mere forførende former.

I det antikke Grækenland og det antikke Rom var højtaljede kjoler hovedtypen af ​​kvindetøj. Det var under indflydelse af den antikke kultur, at europæiske piger begyndte at bære sådanne kjoler i begyndelsen af ​​det 19. århundrede, da mode til enkle og naturlige silhuetter erstattede korsetter og crinolines.

Moderne højtaljede kjoler er væsentligt forskellige fra dem, der blev brugt tidligere. I dag vil vi fortælle dig om funktionerne i et sådant outfit, om hvem det går til, og hvad der er bedre at bære det med.

Hvem passer de til?

Højtaljede kjoler har en næsten mirakuløs egenskab til at skjule figurfejl, så piger af forskellig bygning kan lide dem.

Højtaljet blomstret kjole

Det menes, at sådanne kjoler er bedst egnede til meget tynde eller omvendt ret fyldige unge damer. I det første tilfælde skaber en silhuet med en forskudt talje forekomsten af ​​volumen i brystet og hofterne. I det andet tilfælde skjuler vævet, der flyder frit fra brystet, den udragende mave.

En højtaljet kjole ændrer visuelt proportionerne af figuren: den gør den øvre del mindre og den nederste større.Takket være dette ser pigen i sådan en kjole ud til at være flere centimeter højere, end hun virkelig er.

Stilarter og modeller

I græsk stil (Empire)

Som regel er dette en lang kjole lavet af let, flydende stof. Den dækker benene fuldstændigt, men efterlader halsudskæring, arme og skuldre åbne. I taljen kan en sådan kjole opsnappes med et bånd, flettet rem eller kæde.

Baby dukke

Denne stil vandt popularitet i midten af ​​forrige århundrede, takket være filmen, hvor hovedpersonen optrådte i en enkel, kort kjole, der efterlader det meste af kroppen åben.

Blå højtaljet babydoll kjole

En sådan kjole bør kun bæres af glade ejere af smukke, slanke ben.

Blændet

En kjole, der ligner en omvendt trekant, kaldes også en silhuet eller A-formet kjole. Dette er en klassisk aftenkjole.

Smuk højtaljet udsvinget kjole

Den slanker og strækker figuren visuelt, så denne kjole er perfekt til piger og kvinder med kurvede former.

Populære farver

Farven på en højtaljet kjole skal først og fremmest vælges ud fra karakteristikaene ved dit udseende.

Højtaljet flerfarvet kjole

Dem, der passer til kolde nuancer, bør være opmærksomme på modellerne af bleg lilla, lys citron, støvet pink, mynte, grå-blå og andre farver i det kolde spektrum. Hvis et varmt farveskema er mere egnet til dit udseende, så se nærmere på kjoler af koraller, lyse gule, skarlagenrøde, terracotta, fersken, gyldne farver.

Hvide og sorte højtaljede kjoler er altid relevante. For et mere udtryksfuldt udseende anbefales det at supplere dem med lyse detaljer, for eksempel farvede sko eller en rem.

Længde

Længe forbi er de dage, hvor man troede, at en kjole nødvendigvis skal dække anklerne. I dag har enhver pige råd til absolut enhver kjolemodel - lige fra at nå til hofterne, til en kjole med et langt tog.

Højtaljet kjolelængde

Lang

Lange kjoler med høj talje er som regel lavet i antikkens stil. De er kendetegnet ved en fri, naturlig silhuet. For at skabe sådanne kjoler vælger de lette, flyvende stoffer (chiffon eller organza), så den lange nederdel flyder smukt. Ofte er der modeller med en høj slids på nederdelen, som giver dig mulighed for at fremvise slanke ben. Overdelen på denne kjole kan være løs, eller den kan passe tæt til brystet. Ikke ualmindeligt - modeller med en asymmetrisk overdel med en skulderrem kastet over den ene skulder.

Midi

Mellemlange højtaljede kjoler kan betragtes som en alsidig mulighed, der passer til en bred vifte af situationer. En mid-knee nederdel vil være passende både på arbejdet og i teatret eller på udstillingen. Når du skal til en ferie, har du råd til et flirtende outfit med en blusset nederdel. En uundværlig tilføjelse til en sådan kjole er sko med hæle, som tilføjer højde og giver dig mulighed for at opretholde de korrekte proportioner af figuren.

Kort

Korte kjoler med høj talje er en god mulighed for en fest. Den afkortede nederdel er nem at flytte, så du kan danse natten lang. Sådanne modeller ser særligt imponerende ud med høje hæle - så dine ben vil virke svimlende lange. Designere tilbyder mange muligheder for højtaljede minikjoler, fra modeller med hævede tutu-nederdele til tætsiddende strømpekjoler.

Sæson

Når du vælger en kjole til en fest eller anden begivenhed, skal du huske på vejret uden for vinduet. Når alt kommer til alt, uanset hvor smuk du ser ud i en lille chiffonkjole, vil det om vinteren ikke være helt passende, selvom begivenheden finder sted i et varmt lokale, og du ankom dertil i bil.

Sommer

Højtaljede sommerkjoler er normalt solkjoler, som alle piger elsker. På en varm dag er der faktisk ikke noget mere behageligt end et let, løst outfit.Højtaljede solkjoler kan enten være superkorte (disse modeller er mere egnede til stranden) eller lange med en gulvlængde nederdel (en sådan kjole vil beskytte huden mod solskoldning under en lang gåtur).

En separat kategori af højtaljede sommerkjoler er kjoler i etnisk stil.

Etnisk stil højtaljet sommerkjole

Forår-Efterår

I lavsæsonen kan vejret skifte hver dag, "skifte" fra varmt til koldt, fra regn til sne og omvendt. På dette tidspunkt bruger vi sjældent sko, ofte sportsstøvler eller ankelstøvler. Kjolen skal matche skoene – være lige så yndefuld og elegant. Da vi i forårs-efterårssæsonen normalt bærer overtøj - regnfrakker, frakker eller jakker - kan kjolen være ret let, for eksempel lavet af tynd jersey. Udvalget af aftenkjoler til lavsæsonen er utroligt forskelligartet: her kan du finde lange fløjlskjoler, midikjoler i satin og modeller med beskårne blonder.

Vinter

I den kolde årstid skal du passe ikke kun på skønhed, men også på dit eget helbred. Derfor er det bedre at udsætte lette kjoler lavet af tynde stoffer indtil begyndelsen af ​​​​varme. Selv i varmt tøj kan du forblive feminin og elegant, især hvis disse tøj er højtaljede kjoler. Til vinteren er det bedre at købe modeller fra tætte, for det meste naturlige materialer - varmt strik, uld, drapering, kashmir osv. Strikkede kjoler med fletninger eller skandinaviske mønstre ser meget søde og hyggelige ud.

Modetrends

 • I den nye modesæson vil fluffy kjoler med lagdelte nederdele lavet af organza, tyl og andre gennemskinnelige stoffer igen blive populære. Billedet af en ballerina bør prøves af miniature, slanke piger.
 • Metalliske stoffer vender tilbage til vores garderober igen. En futuristisk kjole lavet af sølv, skinnende materiale vil gøre dig til centrum for opmærksomheden.
 • Grønne kjoler vil være på deres højeste i år. Præference bør gives til usædvanlige, mættede nuancer af denne farve. Sørg for at anskaffe dig mindst én kjole i en dyb grøn farve, for eksempel en nuance af fyrrenåle eller jade, til sommeren.

Udvælgelsestips

 • Højtaljede kjoler er en god mulighed for vordende mødre. I de første måneder af graviditeten hjælper denne stil med at skjule den nye mave. Og på et senere tidspunkt er disse kjoler simpelthen mere behagelige end almindelige outfits, der er stramme i taljen og ved hofterne.
 • Kjoler med forskudt talje passer ikke kun til særlige lejligheder eller uformelle begivenheder. Designere tilbyder mange modeller af sådanne kjoler, som vil være passende på et kontor med en streng dresscode. En semi-fitting kjole med en hvid overdel og en sort nederdel er allerede blevet et klassisk eksempel på forretningsstil i tøj.

Hvad skal man have på med?

En højtaljet kjole kan kombineres med en bred vifte af tøj. Om sommeren kan du tage en denimjakke eller en gennembrudt bolero på over kjolen. I køligt vejr vil en læderjakke, trenchcoat eller cardigan duge. Hvis du skal til en begivenhed i en kjole, der afslører skuldrene, så tag en smuk stole med, der matcher outfittet.

Strømpebukser og strømper bør også vælges efter sæsonen. I varmen er det bedre at undvære dem helt, men hvis kravene i dresscoden forbyder dette, skal du vælge de mest subtile, gennemsigtige muligheder. Hvis selve kjolen er lakonisk, kan du genoplive billedet med farvede eller smarte strømpebukser.

Højtaljede kjoletights

tilbehør

Højtaljede kjoler er et af de mest feminine og yndefulde stykker tøj og bør suppleres med passende tilbehør.

Vi udvælger håndtasken og smykket, så disse detaljer matcher stilen på outfittet. For et romantisk look vil det være en lille dekorativ clutch og tynde, gennembrudte øreringe. En stor taske eller "baguette" og diskrete, men højkvalitets smykker er mere velegnede til en forretningskvinde.

Sko

Det er tilrådeligt at købe sko til sådan en kjole med hæle - det kan være sandaler med tynde stropper, klassiske sko eller elegante støvler.Om sommeren kan en lang solkjole med høj talje bæres med sandaler eller træsko - her er en høj hæl ikke påkrævet.

Til et afslappet outfit kan du vælge noget mere behageligt, såsom balletsko eller oxfordsko. Det vigtigste er, at skoene er harmonisk kombineret med kjolens stil, og det er slet ikke nødvendigt at vælge dem til at matche håndtasken eller tilbehøret.

3 kommentarer

Jeg elsker disse kjoler - de skjuler min lille mave, og figuren ser fejlfri ud.

Alyona ↩ Lena 18.08.2020 12:54

Et godt snit skjuler virkelig fejl og understreger fordele, men kun hvis det er langt. Og jo længere, jo slankere ser en kvinde ud i sådan en kjole og i en gulvlang kjole - generelt en porcelænsfigur. Med den korte er det modsatte sandt) - sådan en stil til tynde piger-skolepiger.

Høj talje, kortere kjole - meget sexet!

Mode

skønheden

Hus