Stilarter og modeller af kjoler

Sari - kjole af hinduistiske gudinder og almindelige indiske kvinder

Sari - kjole af hinduistiske gudinder og almindelige indiske kvinder
Indhold
 1. Lidt historie
 2. Funktioner af indisk tøj
 3. Aishwarya Rai stil
 4. Bryllupssaree
 5. Den dyreste saree i verden
 6. Hvordan sætter man den på?
 7. Hvad skal man have på med?

På siderne af magasiner og websteder har du sikkert set mere end én gang indiske skønheder i lyse outfits trimmet med ædelsten og broderede mønstre. Stoffet de bærer kaldes en sari.

Indisk sari

Sari er den traditionelle kjole for kvinder, der bor i Indien. Et sådant tøj, der dukkede op for mange århundreder siden, blev lavet af et langt stykke lærred i form af et rektangel. Kvinder pakkede sig ind i et sådant lærred, draperede det for at understrege figurens kurver og skjule mulige fejl.

Århundreder senere er sarees stadig populære. Dette er den afslappede og smarte kjole af indiske kvinder, såvel som den originale påklædning af kvinder i andre lande. Ved hjælp af en sari kan skønheder demonstrere deres femininitet, ynde og ynde.

Europæisk saree grøn-beige

Produktet er et sømløst lærred 5-9 meter langt og cirka 1 meter bredt. Under den tager en kvinde en nederdel på, som er lidt kortere end en sari, og en bluse kaldet en choli. Blusen vil ofte matche farven på nederdelen og sareen, selvom hvis sareen er ensfarvet, kan finishen på blusen afvige.

Lidt historie

Mange legender er forbundet med udseendet af sari i indiske kvinders garderobe. Ifølge en af ​​dem blev en sådan kjole skabt på en magisk væv af en væver, der drømte om en ideel kvinde. Han kombinerede i lærredet alle de kvaliteter, der skulle være i sådan en skønhed, efter at have modtaget utroligt smukke og lange tøj.

Kvinde i sari

En anden legende forbinder oprindelsen af ​​sari med Pandava-kongen, som mistede sin formue og sin egen familie i gambling. Kongens sidste tab var hans kone. Fjender ønskede at gøre hende nøgen og ville skæmme kvinden ud, men kunne ikke vikle tøjet af.Pandava-gemalen blev beskyttet af Krishna ved at iklæde hende en sari.

Funktioner af indisk tøj

Ved omhyggeligt at undersøge stoffet i en sari, dets farver, draperi og ornament, kan du lære meget om den pige, du ser sådan en kjole på. Sarees er for det meste lavet af silke, chiffon eller bomuld. Kvaliteten af ​​materialet indikerer rigdommen hos bæreren af ​​sari.

Farven på outfittet kan fortælle meget. Enker bærer hvide sarier uden mønstre, unge mødre umiddelbart efter fødslen bærer gule sarier, brude bærer grønne eller røde sarier dekoreret med guldbroderi. Sort kjortel bæres ekstremt sjældent, da det er uheldigt.

Kun mænd er involveret i produktionen af ​​indiske sarier. Et outfit produceres over en længere periode (ca. 6 måneder). En sari kan ikke kaldes et billigt outfit, men sådan noget tjener i en meget lang periode og bliver ofte givet videre til efterkommere.

Smuk saree

Ved første øjekast ligner de fleste sareer hinanden, men det er slet ikke tilfældet. Hvert outfit er unikt, og der er mere end et dusin måder at drapere dem på.

Aishwarya Rai stil

Den berømte indiske skuespillerinde har gentagne gange optrådt på den røde løber og andre vigtige begivenheder i luksuriøse sarier.

Aishwarya Rai smuk saree

I 2012 dukkede Bollywood-stjernen op ved en velgørenhedsreception i en designer lys saree med guldbroderi, og i 2013 så hendes guldsaree ved Cannes Dinner fantastisk ud. Skuespillerinden supplerer dette smarte outfit med en skinnende clutch og guldsmykker.

Selvom den røde farve ikke er særlig velegnet til ceremonielle skuespilbegivenheder, da den smelter sammen med banens farve, men på Aishwarya Rai ser saris i rødt fantastisk ud. Skuespillerinden har båret smarte sarees af denne farve ved flere lejligheder ved filmpremierer og velgørenhedsarrangementer.

 Aishwarya Rai i Krksnom Sari 2012

Derudover vælger Aishwarya ofte sarte rene sarees. I 2006 skabte skuespillerinden et fedt look med en grøn saree med hvidt broderi. For ham hentede skønheden en clutch-skal og lange øreringe. I 2011 var Aishwaryas outfit blød pink, og dens trim bestod af perler og sølvfarvede blonder.

Bryllupssaree

De sarees, hvor pigen skal giftes, er meget smukke og sofistikerede. Produkter er dekoreret med perler, sølv- eller guldbroderi, rhinestones og anden attraktiv indretning.

Hvid bryllup saree

Valget af stof, mønster og draperimetode er påvirket af brudens bopælsregion, hendes families velvære og andre nuancer. For eksempel, i de nordlige regioner af Indien, klæder brude sig i en rød sari, i øst - i et gult outfit, i Maharashtra - i en grøn sari og i Assam - i en snehvid.

Den dyreste saree i verden

I Guinness Book of Records i 2008 blev de mest luksuriøse og dyre sarees optaget. Produktet blev anslået til 100 tusind dollars (ca. 4 millioner rupees). 30 vævere deltog i produktionen af ​​sådan en sari. De håndlavede outfittet i omkring 7 måneder, hvilket skabte et virkelig utroligt outfit.

Den dyreste saree i verden

Sarees blev broderet med tråde af sølv, platin og guld og derefter dekoreret med diamanter, safirer, rubiner, topas, koraller, smaragder og andre ædelsten.

Samtidig ligger værdien af ​​produktet ikke kun i en sådan finish, men også i tegningerne på sari. Lærredet var dekoreret med 11 malerier af en berømt kunstner fra Indien. Vægten af ​​den dyreste sari var omkring 8 kg.

Hvordan sætter man den på?

 1. Med din nederdel og bluse på, begynder du at stikke sareen ind i nederdelen fra højre side af linnedet.
 2. Pak produktet fra højre side til venstre og lav en cirkel. I dette tilfælde skal bunden af ​​sari røre gulvet.
 3. Begynd derefter at samle folderne på sareen. Afhængigt af produktets længde får du fra 5-7 folder eller mere.
 4. De samlede folder sættes sammen bag skørtet, så de "ser ud" til venstre.
 5. Vikl den resterende frie del af lærredet rundt om taljen, og smid enden af ​​produktet over din skulder. Du kan sikre den til din skulder med flotte nåle.
Sådan tager du en saree på

Hvad skal man have på med?

 • Sko, der er egnede under sari ville være ballet flade eller sandaler, der har en flad sål.
 • For en elegant version af sareen kan du hente en lille clutch taske.
 • En sari er en skøn kombination af forskellige smykker, for eksempel armbånd, ringe, halskæder, store øreringe og andre smykker.
2 kommentarer

Hvor er det smukt! Disse indiske tøj lokker mig. Jeg vil til Indien.

Tak for en smuk og iøjnefaldende artikel. Så mange smukke billeder!

Mode

skønheden

Hus