Stilarter og modeller af kjoler

Kjole stilarter: fra populær til sjælden

Kjole stilarter: fra populær til sjælden
Indhold
 1. Efter silhuet
 2. Tilpas til nederdelen
 3. Højtaljet
 4. Topsnit
 5. Løstsiddende
 6. Solkjole
 7. Nationale stilarter
 8. For fuld
 9. Kjole stilarter til sommer
 10. Vinter

Kjolen kan kaldes både det mest almindelige og det smukkeste stykke af en kvindes garderobe. De mange forskellige stilarter giver dig mulighed for at vælge det rigtige outfit, der passer til din figur. Lad os tage et kig på, hvilke stilarter af kjoler der findes, og hvilke karakteristiske egenskaber de har.

Efter silhuet

Direkte

Lige kjoler er stilklassikere, og du bør bestemt have en i din garderobe. Den er perfekt til fest og hverdag.

Lige pasform, forskellige længder, farver, ærmer, halsdesign - alt dette er som en designer, hvorfra modedesignere samler fremragende modeller.

Korte og mellemlange kappekjoler kan bæres hver dag, mens længere modeller foretrækkes til aftenudflugter.

De fleste modeller har en lynlås bagpå, som ofte fungerer som en rigtig dekoration. En anden karakteristisk nuance for en lige kjole er fraværet af sømme i taljen.

Skedekjole med lynlås bagpå

Halsudskæringen på en kappekjole er oftest oval eller rund, men der er modeller med firkantet halsudskæring og med åbne skuldre og med asymmetri samt med et ikke-standarddesign af halsudskæringen.

Lige kjoler gør det muligt at understrege en slank figur.

Den mest populære repræsentant for denne stil er den berømte sorte kjole fra Chanel. I dag er det en klassiker inden for forretningstøj, såvel som den mest populære type cocktailkjoler.

Kjole i fløjl

Lige snit kjoler er kombineret med forskellige tilbehør og farvesammensætninger, de er meget nemme at matche til forskellige kropstyper. Uanset højde passer kjolen godt til slanke piger og kvinder, der har en tydeligt synlig talje. Hvis taljen er "skjult", vil en lige kjole med en tynd rem på bæltet nemt "finde" den.

Gode ​​(havfrue, fisk)

Årets kjole stammer fra Prinsesse-silhuetten i 50'erne. Det passer til figuren til knæet, og på dets niveau udvider det sig kraftigt.

Havfrue kjole

Selvom kjolernes snit ser ud til at være af samme type – så er der faktisk mange muligheder for udførelse.

Årskjolernes eneste ufravigelige detalje er den tætsiddende top, som kan suppleres med ethvert element:

 • åbne skuldre;
 • tynde eller brede stropper;
 • den ene rem trukket over nakken.

Hvad angår ryggen, bliver denne del af outfittet nøgledetaljen i billedet:

 • Åben ryg;
 • asymmetriske udskæringer;
 • forskellige vævninger.

De mest vovede beslutninger fra modedesignere er inkorporeret i udskæringerne i taljen.

Havfrue udskåret taljekjole

Normalt sys sådanne kjoler uden ærmer, men gennem eksperimenter har modeskabere skabt havfrue kjoler med lange, stramme ærmer.

Havfrue kjole med ærmer

Dress-år, i deres snit, er ikke egnet til et afslappet look. De er syet af dyre stoffer, så de er perfekte til særlige lejligheder. De er perfekte til korte piger med en gennemsnitlig bygning, hvilket visuelt gør dem højere og slankere.

A-silhuet

Kjoler i denne stil er normalt lange og er kendetegnet ved tilstedeværelsen af ​​en tætsiddende, ret smal overdel og en nederdel forlænget nedad, hvilket minder om bogstavet "A".

Retro a-line kjole

Takket være dette snit understreger produkterne taljen og tilføjer femininitet til figuren. Oftest præsenteres A-line modeller i retro-stil aften- og cocktailkjoler eller brudekjoler.

Designere eksperimenterede og foreslog højtaljede A-line kjoler.

Der er ingen længdebegrænsninger. Samtidig kan kjolen være kort foran og lang bagpå.

A-line kjole kort foran lang bagpå

Designere tilpasser i stigende grad retrostilen til hverdagen. Dette kommer til udtryk i enkle materialer, rolige farver og print.

Trapez

Trapezkjolen kom til os fra tresserne og blev i samme øjeblik en af ​​de mest elskede for sin sofistikerede enkelhed. Indsnævret ved skuldrene og udvidet mod bunden bliver den næsten vægtløs og umærkelig på kroppen.

Stilen har en lighed med A-linjen, kun her er taljen ikke synlig.

Kjoler af denne stil kaldes universelle, da de er velegnede til både modne damer og unge piger. Oftest er længden af ​​trapezkjolen kort.

Når man laver en kjole, følger producenterne sæsonen og prispolitikken, samt det sted, hvor man tager den på. Derfor er det umuligt at liste alle de materialer og farver, som trapezkjoler er syet af.

Løs brun kjole

Hvad angår snittet, er der også masser at vælge imellem:

 • forskellige designs af ærmer, op til og med deres fravær;
 • interessant design af halsudskæringen og kraven;
 • med og uden lommer;
 • dekoreret med broderi;
 • trykt eller almindeligt.

For at tilføje pragt er modeller af sådanne kjoler syet med flerlags nederdele eller trimmet med draperi eller folder. Toppen af ​​de fleste A-line kjoler er repræsenteret af en bådudskæring.

Prinsesse boldkjole

Forskellen mellem denne kjole og andre stilarter er tilstedeværelsen af ​​en smuk halsudskæring eller åben ryg samt en lang fluffy nederdel.

Hævede brudekjole

Sådanne modeller er især attraktive på høje damer.

Balkjoler er syet af dyre stoffer ved hjælp af attraktive og rige besætninger, derfor er denne stil oftest repræsenteret af kjoler, der er valgt til bal eller til en bryllupsfest.

Designere eksperimenterer med både volumen, ved hjælp af lagdeling, med forskellige muligheder for toppen af ​​kjolen, og med et print og endda med høje snit.

Puffy aftenkjole med print

Tilpas til nederdelen

Baby dollar

En kjole af denne stil er oftere valgt af unge kvinder såvel som unge piger. Denne kjole stil kombinerer elementer af barndom og femininitet.

Outfittet udmærker sig ved en kort nederdel, en løs pasform og ofte høj talje. Han har korte ærmer eller ingen ærmer.

Babydoll kjole

Babydoll-kjoler er syet af lette luftige stoffer, ofte trimmet dem med blonder. Nederdelen af ​​de fleste modeller af denne stil er frodig, med mange dikkedarer og flæser. Meget ofte er babydoll-outfittet valgt som gallakjole.

Ballon

I en sådan kjole er bunden mere voluminøs og ser ud som om den er oppustet, hvilket er årsagen til navnet på stilen. Et sådant snit giver dig mulighed for at skjule sådanne figurfejl som en svulmende mave og fulde hofter. Desuden passer denne kjole godt til meget tynde piger.

Ballon brudekjole

Normalt er foret på ballonkjolen forkortet for at skabe formen. Der er også variationer, hvor den nederste del stikker ud (den er samlet i folder og trimmet med broderi eller et mønster).

Du kan bære en ballonkjole hver dag (hvis modellen er lavet af strik) eller vælge en sådan stil til en ferie (for eksempel en lys chiffonkjole).

Tutu

Fashionistaen lånte denne stil fra ballet. Et træk ved tutu-kjoler er kombinationen af ​​en tætsiddende top med en kort voluminøs nederdel, hvortil der bruges 6 til 15 lag luftigt stof, for eksempel tyl.

Tutu kjole

Takket være en fluffy nederdel i en tutu-kjole kan du skjule voluminøse hofter, men på grund af dens korte længde bør et sådant outfit kun bæres af ejere af slanke ben.

Selvom en tutu-kjole begyndte at blive båret tilbage i 80'erne af forrige århundrede, forbliver et sådant outfit i dag en kuriosum, omend ikke trodsigt. Denne kjole er oftest valgt til en fest eller bryllup.

Blændet

Kjoler af denne type er blusset fra taljen, så deres brug hjælper med at skjule voluminøse hofter, men samtidig er det i stand til at understrege brystet. Ofte suppleres de med et bælte for yderligere at understrege taljen.

Udvidet kjole med bælte

Oftest præsenteres kjoler i denne stil i lette sommermodeller, som enten kan være monokromatiske eller med forskellige prints.

Culot

Denne kjole ser ungdommelig og vovet ud. Dens hovedtræk er fraværet af en nederdel - den erstattes af brede bukser eller shorts. Til syning af en kjole af denne stil bruges traditionelt denim eller jersey. Fordelen ved en culottekjole er evnen til med dens hjælp at skjule hofternes fylde og understrege taljen.

Culotte kjole med blonde

Da denne kjolemodel oftere vælges af unge piger, er farverne på culottes normalt lyse og udtryksfulde. Et outfit kan være en god mulighed for en sommervandring, og hvis du vælger et stykke med en diskret farve, bliver det et fantastisk arbejdssæt.

Højtaljet

Empire stil

Hovedtræk ved denne stil er stigningen i taljen, hvilket understreger brystet og skjuler figurfejlene under brystet. Længden af ​​en kjole af denne type kan være meget forskellig, og stoffer til dens syning bruger hovedsageligt flydende.

Lavet i forskellige længder, trimmet med sten, bånd eller rhinsten, er de velegnede til at gå i butikken og rundt i gangen.

græsk

Hvis du vil charmere din mand eller tiltrække andres opmærksomhed, bør dit valg være en kjole i græsk stil.

Letvægts- og vægtløse stoffer er udvalgt af fabrikanter til disse kjoler, så du ligner en gudinde, der lige er steget ned fra Olympens højder.

græsk kjole

Den græske kjole i sit snit har både høj talje og lav talje. Kombinerer med ærmer, forskellige længder og flydende folder af luftigt stof. Sådanne kjoler passer til absolut alle, du skal bare vælge din model, som der er utallige tal af på markedet.

I sådan en kjole kan du dukke op hvor som helst og endda gå ned ad gangen.

Kombiner dem med lette sandaler med hæle, platform eller uden, med clutches på en lang kæde eller uden.

Af smykker er tynde armbånd lavet af ædle metaller eller lavet under dem bedst egnede; du kan også kombinere en græsk kjole med et bredt ringarmbånd, forskellige øreringe og et lille antal ringe.

Du kan stikke en blomst ind i dit hår, tilføje en lille diadem eller en metal hårnål med sten.

Smok

Navnet på denne stil er forbundet med det engelske ord "smock", som betyder at dekorere en kjole med dikkedarer. Og derfor er hovedtræk ved sådanne outfits de frodige flæser. Derudover har en røgkjole som regel en høj talje og en løs bund.

Cocktailkjole røg

De fleste af disse outfits er over knælængden. Mange af dem har ikke ærmer eller skulderstropper.

Da snittet på røgkjolen er løst, er den perfekt til piger med krop. En sådan model ville være en god mulighed for en cocktailkjole og også behagelig for gravide kvinder.

Topsnit

Slå om kjole

Denne stil er kendetegnet ved tilstedeværelsen af ​​et V-formet snit, dannet på grund af pløjning af en hylde på en anden, og adskillige folder. Denne kjole anbefales til piger med en udtryksfuld figur, da den hjælper med at understrege hofter og talje, og især brystet.

Slå om kjole

De første slå-om-kjoler var lavet af bomuldsstof med et blomstermønster. Amerikanske kvinder kunne lide dem, fordi de var alsidige og enkle. Nu, til fremstilling af modeller af denne stil, bruges forskellige materialer med mange farvemuligheder.

Omslagskjolens længde er meget forskellig. Vælger du den rigtige variant, får du et outfit til en date eller en fest, eller en afslappet model til kontoret.

Med amerikansk ærmegab

Toppene af kjoler i denne stil ligner toppen, de lukker kvindens hals. Sådanne amerikanske kjoler ser meget feminine ud, derfor er de oftere repræsenteret af aftenkjoler. De er mere velegnede til korte piger, der har en tynd talje.

Kjole skjorte

I denne stil er damemode kombineret med mænds, da outfittet er repræsenteret af en skjorte øverst og en fluffy nederdel i bunden. Dress-shirts blev især udbredt efter 60'erne i det forrige århundrede. Hvis tidligere sådan en kjole altid havde en krave, er den muligvis ikke til stede i moderne modeller.

A-line skjortekjole

Skjortekjolen kan også være lige og let figursyet. Mange modeller har et bælte.

De vigtigste fordele ved stilen er praktisk og komfort.

Asymmetrisk

Højdepunktet ved disse kjoler er den uforholdsmæssige længde af sømmen eller skulderlinjen.

Oftest, i en asymmetrisk kjole, er forsiden af ​​nederdelen forkortet, og bagsiden er tværtimod forlænget. Derudover er bunden af ​​kjolen i mange modeller forlænget langs den ene side.

Polo kjole

En sådan sportskjole dukkede op i Storbritannien i slutningen af ​​det 20. århundrede på basis af en poloshirt. Der bruges bomuld og strik til at sy denne kjole.

Den øverste del af modellen ligner en T-shirt, og længden af ​​outfittet er normalt medium eller mini (maxi er meget mindre almindeligt).

Polokjole pink

De vigtigste egenskaber ved en polokjole er tilstedeværelsen af ​​en stand-up krave, påsatte lommer og knapper øverst på produktet.

Denne kjole passer til enhver kvinde, men ser mest attraktiv ud på fit sportspiger. Mørke modeller, suppleret med et bælte, ser særligt feminine ud.

Oftest købes sådanne kjoler til afslapning, gåture eller sport, men i en beskeden model af mellemlængde er det tilladt at gå på arbejde på kontoret.

Midi polo kjole

Cheongsam

Dette er navnet på smarte og elegante kjoler, hvis udseende blev påvirket af Kinas kultur og mode. Det er figursyet modeller med lodret krave, diagonal omslag og små slidser i siderne.

Oftest bruges lys silke til deres syning, hvorpå et blomstermønster kan afbildes.

Cheongsam-kjolen anbefales til skrøbelige og petite unge damer, der ønsker at understrege deres yndefulde former. Den kan være både lang og kort, og præsenteres i en hverdags-aftenversion.

Cheongsam kjole moderne

Løstsiddende

Taske kjole

Funktionerne ved outfits i denne stil er en løs pasform og en fraværende talje, hvilket får kjolen til at ligne en taske.

Flytte

Modeller af kjoler i denne stil er kendetegnet ved knælængde og enkle linjer. De har normalt et lille ærme eller slet ingen, men kan have en krave.

Skift kjole

Skiftkjolen passer til enhver figur. Dens navn betyder "skift" i oversættelse, da et sådant outfit blev populært i 50'erne af det sidste århundrede.

Moderne skiftekjoler er oftest syet af uld eller strik, så de er mest efterspurgte som hverdagstøj.

Tunika

Udklædningerne i denne stil er repræsenteret af korte kjoler med en løs pasform og blussede ærmer.

Da tunikakjolen ikke er tætsiddende, er den velegnet til kvinder med en bred vifte af kropstyper. Stilen er hovedsageligt syet af lette materialer.

Tunika kjole

Dens popularitet skyldes dens alsidighed. Du kan bære bukser med sådan en kjole og få et godt forretningsensemble. Det er behageligt at være i en let chiffon-tunika om sommeren, og i en lys og elegant kjole af denne stil kan du gå til en fest.

Solkjole

Kjoler i denne stil er lette og komfortable. Oftest mangler de ærmer (de fleste solkjoler har skulderstropper), og takket være det frie snit vil sådanne outfits passe til piger med enhver figur.

Solkjole fra Ellie Saab

Moderne sundresses er syet af forskellige typer stof, men bomuld bruges oftere til sommer, og vintermodeller er repræsenteret af strikkede produkter. Stropperne er af forskellig tykkelse, kan bindes, fastgøres, afsluttes med sløjfer.

Sundressen er en meget populær hverdagskjole og bruges også ofte af gravide.

Nationale stilarter

Kimono

Kjoler af denne stil er en tilpasning af japanske kvinders nationale kostume. De er efterspurgte på grund af deres komfortable snit, brugen af ​​naturligt blødt stof (ofte silke), løse ærmer i ét stykke, lyse farver.

Kimonokjole

Kimonokjolen har ingen knapper, da outfittet er pakket ind. Sådanne outfits kan tjene som både behageligt tøj til hver dag og som en kjole "på vej ud".

Sari

Denne påklædningsstil blev lånt fra indianernes tøj af samme navn. I originalen er det et stykke stof, der blev viklet rundt om kroppen på en særlig måde.

Takket være det frie snit viser kjolen sig at være universel og egnet til kvinder i enhver alder og med enhver figur.

Saree kjole

Moderne saree-kjoler præsenteres i stiliserede chiffon- eller silketøj, der ligner den originale saree kun i saftige farver og tilstedeværelsen af ​​broderi. Disse kjoler er ikke egnede til forretningskvinder, men de vil være et godt valg til gåture og afslapning.

Sarong

Denne kjole dukkede op takket være de nationale kostumer af indonesere, asiater og indbyggere i Oceanien.

De første sarongkjoler blev skabt som strandtøj, der blev bundet over brysterne og faldt ned til anklerne. Derfor er denne stil mest passende i varmt sommervejr.

For fuld

Det er besværligt for piger "i kroppen" at vælge det perfekte outfit til sig selv, fordi de fleste af modellerne er designet til tynde. Derfor producerer designere hele serier af kjoler til det fulde.

Vi råder dig til at vælge A-line eller A-line kjoler, du kan også vælge modeller i Empire-stilen. Monteret på brystet og frit flydende, vil sådanne kjoler skjule fejl og understrege værdighed. Mini-længde modeller vil ikke passe dig.

For en fuld, men fit pige er kjoler "på en figur" egnede, men ikke stramme.

Skedekjole til overvægt

Afhængigt af sagen skal du vælge dit outfit ikke kun efter stil, men også efter farve. I de fleste tilfælde skal kjolen være monokromatisk, gerne i klassiske toner. Men du kan eksperimentere og vælge farven til din type.

Vælg håndtasker i mellem og små størrelser for at matche det overordnede look. Hvad angår sko, er massive modeller uønskede, men for lette er også upassende. Den "gyldne middelvej" er bedst egnet - sko eller sandaler med hæle eller en platform af mellemlængde.

Smykker af lille størrelse, pæne og yndefulde vil godt komplementere det overordnede udseende. Du kan dekorere din hals med et let tørklæde eller satinsjal.

Kjole stilarter til sommer

Om sommeren ønsker hver pige at se endnu mere attraktiv ud, og hun formår at gøre dette ved hjælp af et velvalgt outfit.

Om sommeren kan du bære en kjole af enhver stil: græsk, Empire, år, A-linje, fluffy, skjortekjole, slip, retro, bustier og endda sportstøj. Det hele afhænger af lejligheden og situationen, som outfittet er valgt til.

Vælg farve, længde og stil i henhold til din figur, komplementer billedet med tilbehør - og du vil skabe en ægte sensation. Briller, håndtasker, sko og smykker kan være meget forskellige.

Tilbehør til en sommerkjole

Vinter

Du skal altid se godt ud, selv i den koldeste årstid. Strikkede kjoler i forskellige stilarter, længder og farver er oftest populære om vinteren. De er kombineret med en række håndtasker og støvler, rullekrave og handsker er tilføjet. Tunikakjoler kan bruges under jeans eller almindelige leggings.

Vinterkjoler lavet af tætte stoffer kommer også i forskellige snit:

 • med og uden ærmer;
 • tunikakjoler;
 • vest kjoler;
 • solkjoler;
 • A-formet;
 • lige linjer.

Sjaler, tørklæder og kapper, støvler og lave sko, en række forskellige smykker, handsker og frakker er velegnede til disse stilarter. Du kan også have almindelig rullekrave, varme tights og leggings under dem.

2 kommentarer

Wow! Hvor mange stile, og sjældne i det hele taget ser jeg for første gang :)

Sonya-iPhonea 22.12.2017 20:26

Jeg har altid gerne villet have fine vinter- og sommerkjoler, der ville passe til min figur. Takket være dette udvalg fandt jeg det, jeg ledte efter, og jeg ved, hvilken kjole jeg skal købe i butikken (jeg er generelt en frygtelig fashionista :)) Mange tak, hjalp!

Mode

skønheden

Hus